Speed Club i Claudia Troppa SC presenten el potencial de les noves generacions a Gijón

Pel que fa a l’activitat fora de les nostres Illes, el cap de setmana del 16 i 17 d’octubre la deixà en bona quantitat. L’esdeveniment més rellevant fou el VIII Cpat. Espanya Sub14 per Equips, on prengueren part le’quip masculí del Speed Club i el femení del Claudia Troppa SC. 

Els joves conduïts per Juan Sancha i Rosa Mª Blanc signaren una actuació conjunta memorable que els deixà en desena posició final, d’un total de 27 participants. Entre les actuaciones més destacades quedà la segona posició de Joel Montes a pes, qui envià l’artefacte de 3 quilos fins els 11,71 metres (també fou finalista als 80 m/tanques amb el 15è temps). També ressaltaren els seus companys Pau Crespí, sisena marca a alçada amb el seu 1,50 vàlid, i Alejandro Forteza, guanyador de la final B de 80 metres llisos (6è temps global) amb 10.53 +0.6. Com a colofó, el relleu 5×80 marcà el cinquè millor temps, amb victòria a la seva sèrie inclosa, amb 51.38. Completaren l’equip Mikel Pedrosa, David Ávila, Adrián Cano, Toni Fernández i Daniel Prohens. 

Quant a les nines dirigides per Claudia Troppa i Sandra Yaw, fou excelsa l’actuació d’Inés Lorenzo, qui marcà el millor temps a les semifinals de 80 m/tanques (13.06 +0.6) i quedà a punt de guanyar la final, impedida només per una desafortunada ensopegada a la darrera tanca. Tot i això, millorà el seu temps fins els 13.00 (+1.6), el qual li donà la tercera posició final, i evident senyal de la seva evolució. La seva companya Aina Miquel també participà de les finals de tanques, ella de la final B, on marcà el 15è temps amb 14.39 (+1.2). Completaren l’equip Paula Lorenzo, Maria Servera, Júlia Ferrando, Julia Crespo, Cristina Miquel i Federica Garces. 

En un altre esdeveniment en pista del cap de setmana, la Copa Catalana perClubs, hi prengueren part els menorquins Sebastià Pons i Ángela López. La veterana ferrerienca de l’Avinent Manresa fou la millor als 400 m/tanques amb 1:06.99, incombustible encara en alguns esdeveniments de categoria absoluta (també prengué part del 4×400 mixte); mentre que el velocista de la Lleida UA també s’imposà a la seva prova, els 100 metres, amb notables 11.03 (-0.1) després de l’aturada estiuenca. Pons també participà del 4×100 mixte. López col·laborà del subcampionat del seu club; Pons, del tercer lloc de l’entitat lleidatana. 

 

Ruta, ruta, ruta
Distintes proves en ruta tingueren lloc durant la setmana amb diversa participació illenca. Natalia Romero tornà a l’activitat després de la seva participació als Jocs Olímpics a la seva terra, a la XXXIIIª Milla Urbana ‘Manuel Pancorbo’, a Jaén. Allà rebé l’afecte de l’organització i de tots els assistens, i fou desena en cursa amb 5:02. Quatre dies més tard, prengué part a una altra milla, la Internacional de Bilbao (XVª edició), on fou onzena amb 5:09. Aquí també participà Daniela García (Playas de Castellón), encara als inicis de la seva temporada, on fou 24ª amb 5:23. Al nacional de milla pels atletes màster celebrat a Parla (Madrid), el M70 Pablo Gomila (Sporting Calvià) no pogué completar la seva participació. 

L’altra gran cita en ruta del cap de setmana foren els emblemàtics 10 Km ‘Villa de Laredo’, la qual tornà a comptar amb participació mallorquina. I enguany aquesta quedà liderada per una nova passa en la recuperació de José Luis García Pujadas. El binissalemer del CD Surco Lucena, el qual fregà la seva marca personal gràcies a una cursa molt intel·ligent la qual culminà en 30:26. El M35 de l’Endurance SC Víctor Muñoz marcà notables 32:58 (liderà la terna que completaren els seus companys Antonio Amengual -36:39- i Toni Monsálvez -38:44-). També hi prengué part el corredor del CE Total Team Pedro Dols, qui registrà 34:48. 

De la milla als 10 Qm, i dels 10 Qm… al gran fons. Aquest cap de setmana també tingué lloc una de les proves més exigents (si no la més exigent) de resistència del calendari atlètic internacional: les 24 hores de marxa de Chateau-Thierry, a París. Allà participà novament el nostre súper caminant Bernardo José. El veterà atleta del Siurell-Sa Sini, completà una nova gesta als seus 58 anys, i cobrí un total de 176,836 quilòmetres… a només 460 metres de la tercera posició! Una enèssima demostració del seu marxar inesgotable a una prova a la qual ja arribà a ser segon classificat al 2003 (llavors va invertir 23h31… quan la prova es disputava sobre 200 quilòmetres). 

Speed Club, Clauda Troppa SC, Milla internacional ‘Manuel Pancorbo’, Ángel Tomás, Cosme Oriol, Guy Destré