Trail Running

Què és el Trail Running?
És una modalitat de l’atletisme que consisteix a córrer en una àmplia varietat de terrenys (terra, boscos, camins nevats, senderes de via única, etc…) en un entorn natural obert, com per exemple en muntanyes, boscos, planes, etc., sense circuit, discorrent generalment fora de carreteres i zones asfaltades, encara que poden ser utilitzades per a unir senderes del traçat de la carrera. El recorregut ha d’estar marcat de tal manera que no es requereixin habilitats d’orientació dels atletes, sense límits en la distància o el guany o pèrdua d’altitud, representant el descobriment lògic d’una regió.

El Trail Running permet una gran varietat de desnivells, distàncies, terrenys i paisatges. En aquestes carreres, els participants han de portar un equip mínim de seguretat i supervivència durant la carrera, i poden usar bastons, sempre que es permetin, en les zones més tècniques del recorregut.

Trail Running i Atletisme
Al Congrés de la Federació Internacional d’Associacions Atlètiques (IAAF) 2015 celebrat a Pequín va reconeixer el Trail Running com una nova modalitat atlètica. Des d’aquest moment, les Federacions membres de la IAAF van adquirir l’obligació de regular el Trail Running en els seus respectius territoris. A Espanya, la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA), com a màxima responsable de la pràctica de l’atletisme a Espanya en totes les seves modalitats, té la responsabilitat d’implementar totes les accions necessàries per a promocionar el Trail Running i les seves bones pràctiques en tot el territori nacional.
Resolució CSD del 26 de juliol de 2018
Sentencia 00144/2021 de la Sala de lo contencioso administrativo del TSJIB del 26/02/2021
Sentència Audiència Nacional 16 de desembre de 2021

Llicència de Ruta/Trail Running
Entrena i competeix amb seguretat els 365 dies de l’any, i beneficia’t dels avantatges de la llicència per a Runners o els amants del Trail Running.
– Per als apassionats de córrer, ja sigui per la ciutat o per la natura.
– Cobertura sanitària durant l’entrenament. A més, la millor cobertura de rescat i salvament per a competicions i entrenament a les muntanyes, senders, boscos i ciutat.
– Participa i competeix en proves tant de Ruta com de Trail Running. Amb la llicència es pot competir als Campionats de Balears en Ruta (Milles, 5 Km, 10 Km, Mitja Marató i Marató) amb plens drets. També es pot competir amb plens drets al Campionat de Balears de Trail Running.
– Els teus registres, als circuits aprovats, formaran part del rànquing de les Illes Balears o, fins i tot, del rànquing d’Espanya.
+ informació i tràmits

Contacta amb nosaltres si tens més dubtes o necessites més informació: Contactar


Enllaços d’interés
ITRA (International Trail Running Association)
RFEA (Real Federación Española de Atletismo) – Trail Running