València i Glasgow deixaren les petjades balears en pista més enllà de Can Misses

L’activitat atlètica fora de les Illes d’aquesta primera setmana de febrer es repartí en tres fronts… però només dos escenaris. D’una banda, dimecres 2, el Velòdrom Lluís Puig de València acollí el seu Gran Premi Internacional ‘Ciudad de Valencia’, a més a més del Cpat. Espanya Màster durant el cap de setmana. D’altra banda, el Emirates Arena de Glasgow, a Escòcia, celebrà l’encontre internacional entre Gran Bretanya, Irlanda, Portugal i Espanya, part de la novedosa competició Dynamic New Athletics. 

Dimecres 2 foren cinc els atletes balears participants al Lluís Puig, tots ells signants d’actuacions de gran relleu. Als 60 metres tanques, Carlos Oses donà una passa més en la seva imparable progressió hivernal, ja fins els 7.84 que registrà a les semifinals. Després marcaria una nova cursa per davall dels 8 segons, quan fou segon a la final amb 7.92. A la mateixa prova en categoria femenina, la Sub20 Inés Pascual (Valencia Atletismo) fou cinquena a la seva semifinal, novena del còmput global, amb 8.91, mínima nacional. Als 800 metres femenins es donaria l’èxit més sonat de l’actuació illenca a València: primer amb Lucía Pinacchio seguint la llebre de la prova, i després amb Daniela García prenent la primera posició, per acabar amb un doble lideratge de les mallorquines: 2:05.92 (García, New Balance Team) i 2:06.48 (Pinacchio, FC Barcelona, a només dues centèssimes de la seva marca personal). Qui completaria la brillant actuació balear al Lluís Puig seria José Ángel Pinedo. El llançador del Fent Camí Mislata féu el seu debut a pista coberta de la temporada amb una bona segona posició amb 18,55 metres, progressió substancial en la seva marca de la temporada que el consolidaven segon al rànquing nacional. 

Glasgow 
A la ciutat escocesa de Glasgow tingué lloc el primer esdeveniment internacional de la temporada, el encontre a quatre entre els combinats de Gran Bretanya, Irlanda, Portugal i Espanya, corresponent a la novedosa competició Dynamic New Athletics. Aquí formà part de #EspañaAtletismo Natalia Romero, qui competí als 800 metres amb excel·lents 2:06.34 com a primera presa de contacte seriosa de l’any. Amb la seva tercera posició, l’atleta de l’Unicaja Jaén-Paraíso Interior col·laborà del triomf final del combinat nacional. 

Màsters 
I de retorn al Lluís Puig valencià, el cap de setmana foren els millors veterans dels país els encarregats de donar forma al Cpat. Espanya Màster en pista coberta, el primer de la sèrie de nacionals individuals indoor d’aquest hivern. Foren un total de 23 atletes i 18 les medalles aconseguides pels participants de les nostres Illes. Com a la més llorejada, Ángela López, qui destacà al programa F45 amb tres medalles. La menorquina de l’Avinent Manresa es proclamà campiona d’Espanya a 60 m/tanques (9.54) i 400 metres (1:04.23), a més a més de penjar-se la plata als 200 (27.86). També pujà al calix més alt Marisol Martínez. La F55 del Playas de Castellón també fou campiona a la prova de tanques (10.87) així com també bronze al 60 llisos (9.36). També prengué part del subcampió Playas de Castellón en relleu mixte. El mateix club castellonenc gaudí dels serveis d’altres atletes balears com en el cas del relleu M50, campió amb Joaquín Roselló, el relleu F35, or amb la col·laboració d’Amaia Marcilla, i el F40, subcampió amb la participació de Susana Fernández. 

Tornant a l’àmbit individual, més medalles aconseguiren Julián M. Ferrer (Playas de Castellón), plata a perxa M35, Víctor Moreno (CA Sa Raval), bronze a 60 M40, l’esmentat Roselló (Playas de Castellón), bronze a 400 M50, o el seu company d’equip i categoria Víctor M. Sarmiento, bronze a alçada i plata al pentatló. Quant a les dones, les ja esmentades Marcilla (campiona al 60 i plata a 200 F35) i Fernández (plata a 1.500 i 3.000) augmentaren els botins del poderós Playas de Castellón. Gemma Clar (Sporting Calvià) fou subcampiona a llargada F45, i Margarita Ferragut (CA Inca), bronze als 800 metres. Si atenem als relleus, destaca la participació del CA Sa Raval, bronze al 4×200 M35 masculí i bronze al 4×200 F40 femení. 

 

Playas de Castellón, Mark Runnacles (MiguelezTeam, RFEA)