Tur, Palacio i Ceballos, titulars del nostre atletisme fora de les Illes

Com no podia ser d’altra manera, el calendari nacional també donà una passa endavant amb l’inici del mes de novembre i alguns dels nostres atletes més destacats donaren bona mostra del gran estat de forma que estan conreant aquesta tardor. 

La primera actuació arribà l’horabaixa de dissabte al clàssic XXXIV Trofeo de Marcha ‘Espada Toledana’, que tornà a comptar amb l’eivissenc Marc Tur. Un any després d’aconseguir la victòria, l’atleta de la PD Santa Eulària quedà a molt poc de repetir èxit, però enguany es trobà amb la gran competència que oferiren Diego García, bronze europeu als 20 quilòmetres marxa de Munich 2022, i Iván López, 11è a la mateixa prova. Tots tres arribaren en un sospir a la prova de 5 quilòmetres: 20:14, 20:16 i 20:18, aquest darrer per Tur, qui pujà al pòdium com a tercer classificat. 

Ja diumenge dematí, els 10 Km Alcobendas 2022, una de les proves més ràpides del país veiè com David Palacio quedà a les portes d’un prestigiós pòdium. L’atleta del CAU Guadalajara retrobà la seva millor versió i es classificà en quart lloc amb poderosos 29:36. A la mateixa prova, l’atleta de l’ADA Calvià Joselyn D. Brea es féu amb la victòria femenina amb impressionants 31:27. 

Però si hi hagué un front que generà il·lusió fou el XXVIII Cross internacional de Soria. El circuit de Valonsadero fou testimoni de l’excel·lent inici de temporada de cros dels atletes del SISU Team, Adrià Ceballos i Mª Luz Tesuri. El Sub23 del FC Barcelona realitzà una cursa prodigiosa on es classificà en 23ª posició absoluta, i es féu amb la victòria a la categoria Sub23 (31:16 sobre 10 quilòmetres de prova). Sense tractar-se d’una prioritat a la seva planificació, Ceballos s’ha fet amb punts importants de cara a l’Europeu de Cros (11-Des, Turín, Itàlia). Quant a Tesuri, l’argentina de l’Adidas també demostrà una forma imponent, que li donà per quedar-se a només una passa del pòdium absolut femení: quarta amb 28:12 sobre els 8 quilòmetres de cursa. 

I encara podem esmentar almanco dues actuacions més des de més enllà de les nostres fronteres. La Sub16 del Diana AC Sandra Vadell continua acumulant experiències durant la seva estada a Irlanda. Aquest diumenge 6 competí a Limerick Racecourse, als Munster Athletics, prova de cros en la qual fou 13ª Sub17 i la millor del seu equip allà, el Ennis Track AC, amb el qual podrà competir al proper nacional irlandès. D’altra banda, Daniel Espada (Sant Josep Obrer) registrà el seu debut a marató a la Maratona do Porto 2022, on es classificà en 42ª posició amb un temps de 2h45:45. 

 

Imatges – Atletismo Toledano, 10K Alcobendas, Cross Internacional de Soria, Alberto Riera/Diana AC, FotoP