Trail i ruta es repartiren el protagonisme a l’àmbit popular

El primer cap de setmana de març deixà dues proves populars que permeté l’evasió d’una bona quantitat d’atletes a Mallorca i Eivissa. A Palma es disputà el III Trail ‘Golf Son Quint’, i a l’illa pitiüsa, la X Cursa ‘Flor d’Ametller’. 

La prova de trail organitzada pel Club Marathon Mallorca disposà novament dues distàncies, de 17 i 10 quilòmetres, que reuniren a un total de quasi 130 participants. A la prova major s’imposà Joan Alexandre gràcies a un temps de 1h20:47, pels 1h21:11 d’Andreu Sans (Ermassets d’Esporles) i els 1h22:24 del veterà Daniel Muñoz, del club organitzador, qui completaren el pòdium d’honor. La millor fèmian fou Aina Mª Comas, esportista de S’Esclat de Sineu, qui completà la prova en un temps de 1h49:16. Quedà acompanyada als calaixos per Silvia Perelló, del Malift Mallorca Trail, i per Sara Fernández, del Sporting Calvià, amb temps respectius de 1h54:40 i 1h54:55. 

La prova de 10 quilòmetres tingué com a guanyador absolut Óscar Rodríguez, del col·lectiu Sa Milana d’Alaró, qui millorà el seu segon lloc de 2021 amb un temps de 49:39. Mig minut després arribà Joan Casasnovas (50:08) i una mica després Fèlix Forcades (50:23), tots dos del Tirany SM2. Ana Celia Creus (Vas CD) fou la millor fèmina de la modalitata mb un temps de 1h02:40, dos minuts menys que Ascensión Martínez (Endurance THB Hotels) i amb Cristina Gálvez (Sporting Calvià) tercera en 1h13:57. 

Ametller 
D’altra banda, l’eivissenca localitat de Santa Agnès de Corona celebrà el desè aniversari de la Cursa ‘Flor d’Ametller’. Organitzada pel CA Sa Raval, després de les proves infantils es disputà la prova principal de 7,5 quilòmetres, que enguany els més de 90 participants hagueren d’afrontar sota la pluja. 

Els millors foren Christian Torres, de l’Eiviatletisme CE, amb un temps de 27:52. Als pocs segons es resolgué l’intens sprint que protagonitzaren pel segon lloc Daniel González (CA Sa Raval) i Jesús Sánchez (CA Pitiús), resolt a favor de González amb tots dos en el mateix temps registrat (28:03). La millor a categoria femenina fou Laura Roig. Després d’un 2021 sense cursa i de tres edicions dominades per la jove Aroa Manzano, Roig encapçalà un pòdium inèdit gràcies a un temps de 33:09 i un ampli avantatge. Quedà acompanyada al pòdium per Laura Serra (CA Ibiza, 35:09) i per Sandra Aparicio (36:07). 

 

Resultats – III Trail ‘Golf Son Quint’ 
Resultats – X Cursa ‘Flor d’Ametller’ 
Laura Becerra (Últma Hora), Tony Servera (Elitechip), Rafael J. Domínguez (Diario de Ibiza)