Logo

Son Ferrer deixà més pistes per Jaén 2022

Si dissabte 18 fou torn de la pista, diumenge 19 ho fou pel cros, amb les darreres proves de camp a través de 2021 a Son Ferrer (Calvià) i Santa Eularieta (Alaior). 

A Mallorca es celebrà una nova edició del Cros MesclatSport, que suposà la tercera i darrera etapa de la DECATHLON Txallenge de Cros de Mallorca 2021, i a més a més la prova classificatòria pel Campionat d’Espanya 2022 per les categories Sub20, Sub23 i absoluta, amb la qual es definirien quasi definitivament les respectives seleccions. 

A la prova absoluta, sobre 9.000 metres, es mostrà intractable Miquel Ángel Fidalgo. El triatleta de l’ADA Calvià mostrà una versió sòlida al cap de cursa, posició des de la qual no permeté que José Luis García Pujadas (Surco Lucena DC) el privàs de la victòria. Amb els seus 26:43, Fidalgo aconsegueix plaça dins la selecció balear i, com García Pujadas ja l’aconseguí al campionat autonòmic del 7 de novembre al Campus UIB, la segona de les places que atorgava la prova de Son Ferrer se l’adjudicà Aziz Boutoil. El marroquí de l’ADA Calvià resultà a més a més el guanyador de la Txallenge en categoria absoluta. 

Quant a la categoria femenina, Marina Bagur i Gemma Llabrés es canviaren els papers: si el novembre fou la menorquina qui quedà fora del pòdium balear, el dia de la formidable reaparició de la campiona 2021, aquest diumenge fou la ferrerienca de l’Atletisme Hospitalet qui es mostrà intractable (31:36), amb una Llabrés (CA Palma), sense opcions de victòria a la segona meitat de cursa (32:13). El pòdium el completà la veterana Rosa Córdoba (CA Montuïri), qui juntament amb Bagur, complementaran la selecció balear absoluta de cros amb les dues Llabrés, Gemma i Sebastiana (absent a Son Ferrer). La guanyadora de la DECATHLON Txallenge resultà Gemma Llabrés. 

Com era previsible, la mateixa cursa de 9.000 metres també repartí noves places per la selecció balear pel nacional de gener. Una, en aquest cas, que s’adjudicaren Adrián Calvo i Àngela Llabrés. L’encara Sub20 del FC Barcelona es mostrà molt segur aquest diumenge i acabà setè de la general, resultat gràcies al qual acompanyarà al seu company Adrià Ceballos (ja preseleccionat pel seu 9è lloc al nacional de Getafe 2021). De la mateica manera, Llabrés (CA Montuïri) fou la millor Sub23 de la cursa, desena de la general femenina, i acompanyarà a Andrea Romero, subcampiona nacional a Getafe, al proper campionat de Jaén. 

Quant a les places a la selecció Sub20, sense preseleccionats ni places atorgades el passat novembre, les quatre primeres places quedaren ocupades a Son Ferrer… i ho foren precisament per atletes encara Sub18. Pablo Gallego (Diana AC) i Chaker Zaryouh (Atletisme Porreres), així com Joana Mª Rigo (CA Montuïri) i Marta Obrador (Atletisme Porreres) foren els millors classificats a la prova Sub20 d’aquest diumenge, per la qual cosa formaran part dels equips més joves a Jaén. 

Els mateixos Gallego i Rigo foren precisament dos dels campions de Mallorca que proclamà el cross de Son Ferrer, que celebrà també l’insular individual per les categories Sub18 i Sub16. Completaren aquest quadre d’honor els campions cadets, Pau Medina (CA Montuïri) i Júlia Peña (Joan Capó Felanitx). 

I encara un darrer campionat insular, el d’equips escolars, tingué la seva edició 2021 gràcies a la prova calvianera. En aquest àmbit, els guardonats foren els nins del CA Montuïri (Sub16), CA Palma (Sub14) i Sporting Calvià (Sub12) i les nines del VIVA Es Raiguer (Sub16) i del Diana AC (Sub14 i Sub12). 

Alaior 
Simultàniament al Cros MesclatSport a Mallorca, la delegació de Menorca celebrà el seu segon control de la modalitat a Alaior, al recuperat circuit de Santa Eularieta. Les rodalies del casal de colònies del centre de l’illa acolliren una prova que fregà el centenar de participants entre totes les categories. A la cursa principal els millors foren Sergi Reurer (Alaior Esport), seguit de Dani Pieres (Cecome Sant Lluús) i Rafel Quintana (Alaior), i Maria Fiol, qui liderà el bon rendiment de les atletes del Menorca Trail Es Castell seguida de Laura Ruiz. Els millors Sub20 de la jornada foren Judith Puig i Joel Bock, tots dos del Sant Lluís. 

Madrid 
El camp a través fou escenari també d’una de les poques actuacions que aquest cap de setmana registrà l’atletisme balear fora de les Illes. Fou protagonitzada pel Sub23 Christian Muñoz. L’atleta del VIVA Es Raiguer participà al IX Cross de El Encinar, al parc de Valdedebas de Madrid. La prova acollí el Campionat d’Espanya de Cros per a Sords, categoria a la qual el mallorquí obtingué el bronze (11ª posició de la general), gràcies a un temps de 36:11 sobre 9,03 quilòmetres de recorregut. 

 

Resultats – DECATHLON Txallenge de Cros de Mallorca 2021 (Curses Sub12
Resultats – II Control de Cros a Menorca (categories menors
Amistat-NovomarHotel, Pau Verd, David Ceballos, Delegació de Menorca, EventsThinker