Sigueni, Palacio, Romero Escandell… titulars d’un cap de setmana amb diversos fronts d’activitat fora de les Illes

El darrer cap de setmana de l’estiu 2022 també deixà protagonisme per l’atletisme balear més enllà de les Illes, i no precisament amb només una activitat puntual. 

La més valuosa fou la doble representació balear que tingué la primera edició dels 10 Km ‘El Pendo’, prova d’estrena a la localitat càntabra de Camargo que tingué lloc dissabte 17. Allà participaren Hicham Sigueni i Andrea Romero amb molts bons resultats, especialment en el cas del corredor de l’ADA Calvià. Sigueni, només una setmana després de fer-se amb la victòria al Medio maratón Bajo Pas, sumà un nou triomf al seu full de 2022 escrivint el seu nom com a primer guanyador de la prova. Després d’un pas pel cinquè quilòmetre en 14:31, Sigueni es tornà a mostrar el seu gran estat de forma actual per a fer-se amb la victòria amb 29:14 finals. Quant a Andrea Romero, la formenterenca de la JA Elche signà una més que lloable cinquena posició amb dos parcials idèntics: 17:46 i 17:45 pels excel·lents 35:31 finals. 

També dissabte 17 i també al nord d’Espanya es celebraren els XIII 10 Km ‘Villa de Ribadesella’, prova que comptà amb una nombrosa representació del CA Fidípides. D’ells, el millor classificat fou Ildefonso Regalón, tercer M50 amb 36:33. També pujaren als seus respectius pòdiums Beatriz V. Mosquera, com a tercera F50 gràcies a un cronòmetre de 52:45, així com també Fernando Megías, tercer M60 amb 42:32. 

Una altra actuació de pòdium fou al protagonitzada per David Palacio. L’atleta del CA Unión Guadalajara participà a la XXII Milla urbana ‘Ciudad de Guadalajara’, on fou segon amb l’honor de ser només superat (i per pocs metres) pel bronze mundial dels 1.500 metres aquest estiu Mohamed Katir: 4:22 per 4:23. 

Completà la llista d’actuacions a terres llunyanes l’ultra marxador Bernardo José. El veterà atleta del CA Siurell-Sa Sini prengué part una vegada més de la prova de resistència de les 28 hores de Roubaix. L’incombustible caminant mallorquí completà aquesta prova de resistència com el 18è classificat, gràcies a una suma de 134,585 quilòmetres… a una mitja de quasi 5 per hora. 

 

Imatges – José L. Piñero; Ayto. Camargo/ElPendo 10Km, CA Fidípides, 10 Km ‘Villa de Ribadesella’; 28 heures de Roubaix