Sebastià Pons, rècord de Balears de 200 en pista coberta (21.86), portada illenca a la península

Sebastià Pons continua immers en el seu millor hivern de la seva trajectòria i aquest diumenge 23 ho deixà demostrat amb un nou rècord de Balears absolut de 200 metres en pista coberta. El menorquí competí als 200 metres del campionat de Catalunya per clubs a Sabadell, on en un exercici contra sí mateix aturà el cronòmetre a fabulosos 21.86, un temps dues centèssimes més curt que la plusmarca que establí el febrer de 2021 a València. Amb aquest registre, el Sub23 de l’AA Catalunya també fixà naturalment una nova millor marca balear de la categoria, reafirmà la mínima nacional, i col·laborà, amb aquesta actuació i una posta al relleu llarg, del subcampionat del seu club. 

Al regional català també competí la mallorquina Caridad Jerez. L’atleta del FC Barcelona s’imposà als 60 m/tanques amb una marca de 8.43, i de la mateixa manera que Pons, participà amb la seva victòria parcial del subcampionat final del seu club. 

El dia abans, dissabte 22, un altre mallorquí, Sebastián Llodrà, prengué part d’un altre autonòmic per clubs, el gallec, a la pista coberta d’Ourense. Llodrà (CA Santiago) registrà 8.53 als 60 m/tanques, aportant uns punts que servirien pel tercer lloc final del seu club. El més interessant de l’actuació de Llodrà a Ourense fou que poc abans de l’actuació per clubs, participà d’una sèrie de control, on aquí, dugué la seva marca personal fins els 8.31, a només una centèssima de la desitjada mínima nacional absoluta. 

Finalment, en una tercera competició per clubs, aquesta de nivell nacional, competiren alguns dels nostres veterans més representatius. Fou al Cpat. Espanya Màster perClubs en pista coberta, celebrat diumenge 23 dematí a la pista madrilenya de Gallur. Aquí els millor guardonats foren els M50 Joaquín Roselló i Víctor Sarmiento, que col·laboraren del triomf final del Playas de Castellón. Roselló aconseguí un formidable 800 en 2:06.38, rècord dels campionats, mentre que Sarmiento superà amb èxit els 1,67 metres. Les seves companyes d’equip foren quartes, amb les actuacions balears de Susana Fernández (10:57.23 en 3.000), Marisol Martínez (10.92 en 60 m/tanques, 3ª marca de sempre a la categoria) i Amaia Marcilla (8.55 a la sèrie extra de 60 metres), amb les dues darreres al relleu 4×200 guanyador en 1:56.07. La menorquina Lita López (Avinent Manresa) s’imposà a les tanques amb 9.37, 3ª millor marca F45 de la història i també rècord dels campionats, i després del relleu pujà al pòdium amb les seves companyes com a terceres classificades. El també menorquí Iván Caules, M45 de la Pratenc AA, marcà 57.31 als 400, i després del relleu, es classificà setè amb el seu club.

 

Playas de Castellón, Miquel Merino (FC Atletisme)