Sant Jordi i Ses Salines oferiren les dues proves del primer cap de setmana d’agost

Després de les curses populars de Sant salvador (Artà) i Sant Llorenç (Alaior), la primera setmana d’agost quedà completada amb dues altres proves populars celebrades el cap de setmana. 

En primer lloc, divendres 5 es realitzà al barri palmesà de Sant Jordi la novena edició de la seva cursa popular, que tingué com a guanyadors absoluts a José Luis García Pujadas i Bel Calero. Els deixebles de Manuel Picó s’apuntaren dos triomfs amb poderosa autoritat i ampli marge. Tot i que l’inici de cursa quedà comandat per Alejandro Álvarez, l’atleta del Diana AC fou neutralitzat pel binissalemer del Surco Lucena CD, qui a partir del segon terç de cursa avançà en solitari fins a la meta, on signà la seva victòria amb 25:15. Per darrere, a considerable distància, Daniel Espada (Sant Josep Obrer) aconseguí ser el millor amb un temps de 28:19, amb Simón Águila (CA Fidípides), tercer amb 28:31. 

Quant a Calero, l’atleta del Malift MallorcaTrail mostrà la seva qualitat amb un nou èxit. Tot i decidir a darrera hora la seva participació, l’especialista en trail marxà en tot moment amb prou marge, fins al triomf final amb un temps de 32:00, des de la desena posició de la general. Edelweiss Farrús (Diana AC) i Vanessa Cuesta completaren el pòdium amb temps respectius de 36:28 i 39:05. L’esdeveniment organitzat per l’entitat Atletisme Sant Jordi i l’associació de veïns local, celebrà prèviament a la principal curses infantils al mateix camp de futbol, amb les quals la prova superà els 100 participants de totes les edats. 

Ses Salines 
D’altra banda, dissabte 6, tingué lloc un altre “retorn després de tres anys” (tan habituals aquest 2022 al nostre calendari), en aquest cas gràcies a la XXIXª Cursa pedestre de Ses Salines a la Colònia de Sant Jordi. La primera etapa de les dues que connecten els dos nuclis urbans, la davallada de 5,9 quilòmetres, comptà amb la celebrada resposta de més de 530 participants, i com no, molts d’ells de primer nivell. 

En aquesta ocasió, el triomf correspongué als equatorians Gabriel Terán i Paula Jara. Els triatletes internacionals, que ja es deixaren veure a Artà a l’inici de la setmana, es feren aquesta vegada amb el triomf absolut de forma imponent. Terán registrà un temps de 18:15 (6è millor de sempre) i gaudí de quasi 100 metres d’avantatge respecte el manacorí Guillem Duran. El corredor de l’ADA Calvià (guanyador el 2018) es mostrà molt combatiu per a pujar al pòdium i aconseguí el segon lloc amb 18:32, pels 18:35 de Xavier Gornals (CA Campos), qui va a poc a poc recuperant la seva millor versió.

Quant a Jara, el seu avantatge fou una mica més ampli i es féu amb la victòria amb un temps de 21:25 (27ª de la general), encapçalant un pòdium que completaren Marina Grosso (Xavi Bonnín Team), qui després de guanyar el 2018 i ser segona el 2019 enllaçà el seu tercer pòdium consecutiu, i Marga Adrover (CA Campos), amb temps respectius de 22:00 i 22:46. 

 

Resultats (pendents de publicació) – IX Cursa popular de Sant Jordi (Palma, 5-Ago) 
Resultats – XXIX Cursa pedestre de Ses Salines a la Colònia de Sant Jordi (Ses Salines, 6-Ago) 
Imatges – FAIB; Elitechip