Logo

Sa Pobla obrí les portes del cros 2023… i el camí cap a Ortuella

Si dissabte ja suposà l’estrena de la pista aquest 2023, diumenge 8 fou torn del camp a través, que tingué al Cros ‘Ajuntament Sa Pobla’ la primera prova de l’any i el classificatori pel Cpat. Espanya 2023 (Ortuella, Biscaia; 29-Gen) per les categories Sub20, Sub23 i absoluta. 

Les categories implicades en la classificació compartiren distàncies entre homes i dones, i a la prova reina de 10.000 metres, els millors foren Adrià Ceballos i Marina Bagur. El Sub23 del FC Barcelona passejà el seu gran estat de forma actual pel retorçat circuit de Sa Pobla i, primer amb l’oposició de Jaume Garcias i Sergi Reurer, i més tard en solitari, el deixeble de Mateu Cañellas s’adjudicà la victòria amb 32:22, pels 32:30 d’Aziz Boutoil i els 32:37 de Lluís Fullana, que juntament amb José Luis García Pujadas (32:39), lideraran l’equip absolut de la selecció balear al proper nacional d’Ortuella. Amb Ceballos ja classificat pel seu paper al recent Europeu de Cross de Piemonte2022, la plaça Sub23 se l’adjudicà el seu company d’entrenament Alex J. Duran, del Joan Capó Felanitx. 

Entre les dones, el lideratge de la categoria quedà equitativament repartit entre Marina Bagur i Bel Calero durant els vuit primers quilòmetres, i només fou al final de la quarta volta quan la menorquina del Ría Ferrol començà a guanyar uns pocs metres, que foren en augment durant la darrera volta. El triomf de Bagur (37:59) quedà seguit de les actuacions de Calero (38:15) i Rosa Córdoba (39:29), qui compartiran equip absolut amb Andrea Romero, absent aquest diumenge a Sa Pobla però ja classificada de dret per la seva internacionalitat a Turín el passat desembre. La millor Sub23 fou Amelia Álvarez, del VIVA Es Raiguer, qui formarà part de l’equip femení de la categoria. 

La penúltima cursa del dematí, sobre 7.000 metres, serví per a dilucidar la classificació en categoria Sub20. Aquí dominaren els joves del Lô Esport Menorca. Des dels primers metres, tant Chaker Zaryouh com Joana Mª Rigo lluïren de forma imperial els seus nous colors i es mostraren ferms en les seves ambicions sense donar opció a alternativa. Zaryouh que dà en solitari a partir del segon quilòmetre de cursa i es féu amb la victòria i amb la classificació amb 23:20, amb el seu més immediat perseguidor, el M35 Alejandro Álvarez (Diana AC) en 24:08. Rigo gaudí del seu lideratge en solitari des del primer quilòmetre, i el sabé gestionar durant tota la cursa pel seu triomf final en 27:37. Miquel Fons (CE Total Team) i Aina Alonso (Pegasus AC) aconseguiren els altres dos bitllets directes per Ortuella. Amb ells compartiren competició Martí Ginard (Lô Esport) i Ariana Robles (Aldhara Lleida), els millors Sub18 del dematí. 

La prova de 4.000 metres deixà els trimofs del Sub16 Orion Rennicke (VIVA Es Raiguer) i els màsters Susana Fernández (Playas de Castellón) i Antonio Chaves (Atletisme Inca). La jornada començà amb les victòries de la Sub16 Paula Obrador (Atletisme Porreres) i dels Sub14 Joao V. Puigrós (Total Team) i Maria Femenias (Claudia Troppa SC), just després de la cursa popular de la jornada. 

El programa el completaren les sis curses de les categories més menudes, entre Sub8 i Sub12, les quals també deixaren constància de la bona energia amb què tots els nostres atletes i les escoles atlètiques de Mallorca han començat aquesta nova temporada. El calendari de cros de la delegació insular prendrà un respir diumenge 15, per a tornar dia 22, només una setmana abans del nacional d’Ortuella. 

 

Resultats – Cross ‘Ajuntament Sa Pobla’ 2023 
Imatges – Sergi Garcia, Dani Espada