Ruta mallorquina i trail eivissenc per a obrir el juliol

Quant a l’activitat popular d’aquest primer cap de setmana de juliol, tres tradicionals curses es repartiren el protagonisme, una cada dia. 

Divendres 1 fou torn per la clàssica Pujada a la Victòria, celebrada del nucli urbà d’Alcúdia (Mallorca) fins a l’ermita que dona nom a la prova. Sobre els seus 6 quilòmetres habituals, amb el seu exigent final, els millors d’entre més de 130 participants foren Miquel Capó i Margarita Llobera, tots dos del CA Joan Comas Sa Pobla. L’emblemàtic veterà es féu amb un nou triomf absolut gràcies a un temps de 21:37 i liderà un pòdium que completaren Simon Myatt (Stoke AC, 22:04) i José González (NewWave Bicicletes, 22:44). Per la seva part, Llobera triomfà amb un temps de 28:01 i la seva posició tingué com a més immediates perseguidores les actuacions de Janna Sieber (28:49) i Àngels Olives (Can Calco Hotels, 29:06). 

El dematí següent, dissabte 2, una mica més al sud de l’illa major es celebrà una nova edició de la Cursa de Sant Victorià, sent ja la dotzena. Aquí s’imposaren l’eivissenc Adrián Guirado i la veterana Marga Fullana. L’atleta de la PD Santa Eulària superà l’exigent recorregut de 8,2 quilòmetres en un temps de 26:28, no gaire enfora del rècord de la cursa. El pòdium masculí el completaren els mallorquins Miquel Àngel Capó (Joan Comas Sa Pobla) i Damià Ramis (Malift MallorcaTrail) amb temps respectius de 26:49 i 27:02. Quant a Fullana, la incombustible esportista del Garden Hotels s’anotà una nova victòria a la cursa (ja guanyà al 2018) amb un temps de 32:21, des de la 21ª posició de la general, tot i que comptà amb la ferma oposició de Karina Gómez, la guanyadora de 2021: l’atleta del CA Montuïri arribà només 3 segons després de la llorencina. El pòdium el completà Amelia Álvarez, Sub23 del VIVA Es Raiguer en 34:13. 

L’episodi dominical correspongué al Trail de Sant Jordi. El municipi eivissenc de Sant Josep de Sa Talaia celebrà l’onzena edició de la seva prova rural d’estiu amb una participació propera a la seixantena d’atletes, d’entre els quals els millors enguany foren Dani Torres i Susana Sevillano. El corredor del CA Sa Raval invertí 1h20:02 sobre els 16 quilòmetres de recorregut, i guadí quasi d’un minut d’avantatge sobre Antonio José Álvarez (Sa Rota, 1h20:54) i un poc més sobre Abraham Bringué (Team Adobe Eivissa, 1h21:20), segon i tercer respectivament. Quant a Sevillano, l’esportista de l’Ibiza Half triathlon fou clara dominadora de la categoria femenina i aconseguí un triomf inapel·lable gràcies a un temps de 1h37:51, sobre els 1h54:11 de Charo Sánchez i els 1h55:46 de Fátima Blázquez (Trideporte.com). La prova eivissenca organitzada pel GE Es Vedrà tingué caràcter solidari a benefici de la Fundació PKU. 

 

Resultats – Pujada a La Victòria 2022 (Alcúdia, 1-Jul) 
Resultats – XII Cursa de Sant Victorià (Campanet, 2-Jul) 
Resultats – XI Trail de Sant Jordi (Sant Josep de sa Talaia, 3-Jul) 
Imatges – Elitechip, Dani Becerra (CA Ibiza)