La ruta deixà el seu protagonisme a Maó, Santa Eulària… i Laredo.

El cap de setmana posterior al Dia de la Dona encara deixà algunes proves populars emmarcadaes dins d’aquesta temàtica social i diumenge 12 tingué lloc una nova edició de la menorquina Cursa de la Dona de Maó, la qual arribà a la seva VIIª edició. A prop d’un centenar d’atletes de totes les edats prengueren part d’aquest cursa, amb distàncies de 6,9 ó 2,3 quilòmetres, discorrent pel passeig marítim maonès.

La prova principal, que tornà al calendari quatre anys després, tingué com a guanyadors absoluts a Marc Truyol i Marta Orives. En el cas del Sub16 del Cecome Menorca, demostrà a una setmana del seu nacional de cros trobar-se en plena forma, i obtingué el triomf absolut amb un temps de 23:33, pels 24:53 de Javier Gibeli i els 25:20 de Jesús Valverde. Quant a Orives, la F40 del Menorca Trail Es Castell també demotrà trobar-se en un excel·lent moment de forma i, des de la tercera posició de la general, es féu amb la victòria femenina amb 25:12, d’igual manera que Truyol entre els homes, amb ampli marge respecta Katty Holguin (26:08) i Mónica Bosch (27:22), qui completaren el pòdium. 

L’altra activitat popular del cap de setmana també tingué lloc diumenge dematí i es tractà de la tradicional Cursa de Passeig a Passeig d’Eivissa. El municipi de Santa Eulària des Riu acollí la XXVIIª edició d’aquesta prova tan diversa, la qual conté proves infantils, de modalitat sobre patins i amb bicicleta al seu programa, a més a més és clar de la cursa principal de 15 quilòmetres. En aquesta darrera es feren amb el triomf absolut Daniel Planells i Susana Sevillano. El corredor de l’Atletisme Santa Eulària s’imposà folgadament amb un excel·lent temps de 49:54, pels 52:51 de César Rodríguez (CA Pitiús) i els 53:18 d’Aritz Rodríguez (Trideporte). També del Trideporte fou la guanyadora femenina, Sevillano, qui també amb una victòria imponent aconseguí revalidar el seu triomf de 2022. Amb temps de 1h01:06 i des de la 28ª posició de la general, quedà acompanyada al pòdium per Verónica Castro (PD. Santa Eulària, 1h03:20) i Gloria Mª Tejado (Atl. Santa Eulària, 1h04:58). 

Laredo 
L’activitat popular més enllà de les Illes celebrà una de les seves proves més emblemàtiques del calendari, els 10 Km ‘Villa de Laredo’, una prova ràpida que per la seva fama ja du anys sent referent per molts corredors de tot arreu. I com no podia ser d’altre mode, l’edició d’enguany també deixà notables actuacions i registres signats per alguns dels nostres millors fondistes. 

El millor fou David Palacio (Alcampo Scorpio 71), 19è amb 29:38, però no gaire lluny quedaren els excel·lents rendiments de Sergi Reurer (Lô Esport, 30:47, marca personal), Antoni Gran (VIVA Es Raiguer, 31:18), Adrián Calvo (Lô Esport, 31:26), Jaume Garcia (Amistat-NovomarHotel, 31:55)… Si bé aquest vegada fou a categoria femenina on l’atletisme balear tingué la major alegria, gràcies als fantàstics 34:44 que registrà Marina Bagur. La menorquina del CA Ría Ferrol aconseguí la seva marca personal amb una nova demostració del seu gran estat de forma, i signà el seu primer registre per davall dels 35 minuts, quedant a només un segon del rècord de balears d’Atteneri Tur (València 2018) des de la 13ª posició de la general. Dos minuts abans creuà la meta l’argentina resident a Mallorca des de 2021 Mari Luz Tesuri, qui continua llimant segons a la seva marca personal, ja en  excel·lents 32:47. 

Tornant a Mallorca, el component més divulgatiu de l’atletisme visqué un nou episodi gràcies al segon capítol del X Circuit de Curses familiars per la Serra, que celebrà l’etapa corresponent a Calvià. La Finca pública de Galatzó reuní a moltes famílies, amb especial protagonisme dels més joves, amb voluntat de seguir mostrant el bon vincle entre la natura i l’esport d’una manera respectuosa i compartida. 

 

Resultats – VII Cursa de la Dona – Maó 
Resultats – XXVII Cursa de Passeig a Passeig _
Imatges – Consell de Mallorca, Elitechip, CA Ibiza; Ángel Tomás