La ruta surt als carrers de Mallorca i Maó. Merzougui i l’ADA Calvià, subcampions d’Espanya a Ourense

El cap de setmana també presentà quantiosa activitat al sector de ruta amb un total de quatre proves celebrades entre Mallorca i Maó, a més a més d’alguna actuació fora de les Illes de gran impacte. 

Dissabte 7 dematí tingué lloc una nova edició de la solidària Cursa de Sa Quarterada, a Santa Maria del Camí. Tres anys després de la seva darrera edició, la ONG Un Somriure per Txernòbil tornà a gaudir de la seva prova i de la resposta dels aficionats, que foren més de 150 adults i un bon grapat de menuts a les curses infantils. A la principal, de 7,1 kilòmetres (una quarterada), s’imposaren Miquel Capó i Toni Roldan amb 23:14, sense disputar en cap moment el triomf individual. Els acompanyà al pòdium José Luis Hervás (Sant Josep Obrer), tercer amb 24:12. Quant a la categoria femenina, la millor fou Laura Pérez (Next Level, 30:59), seguida de Clara Márquez i Marina López (amb temps respectius de 31:12 i 32:05. 

El mateix dissabte d’horabaixa, el municipi de Campos sumà una edició més a una de les nostres proves més antigues, la Semi-marató ‘Fira de Maig’, que arriba ja a les 43 edicions. A la seva cursa estel·lar, sobre 12,5 kilómetres, els millors foren Biel Forteza (CA Campos) i Mónica Bello, amb temps respectius de 43:17 i 52:02. A la prova curta de 6,5 kilómetres s’imposaren Jaume Bauzá i Marga Adrover, tots dos del club local amb temps respectius de 20:57 i 24:47. 

Diumenge dematí oferí altres dues curses, una d’elles a Palma organitzada pel Col·legi CIDE, en la seva vuitena edició. El format presencial tornà tres anys després però el guanyador no canvià en absolut. Es tractà de Pedro Olmo, atleta de l’Amistat-NovomarHotel qui triomfà sobre els 6,3 kilòmetres de recorregut en 21:59. El Sub16 del Siurell-Sa Sini Daniel Oliver fou segon amb 24:11, i James Timmons, segon el 2019, tercer amb 24:12. La millor fèmina fou Isla Smith, corredora del Malift Mallorca Trail qui aconseguí la victòria gràcies a un temps de 26:07 des de la desena posició de la general. Alicia Conde (30:10) i Mireia Trilla (Atletas del Planeta, 31:03) també pujaren als calaixos. 

La ruta local es completà amb la XVI Carrera ‘Fortaleza de La Mola’, celebrada a Maó gràcies al Consorci Militar de Menorca. A la cursa principal de 7,5 kilómetres, els millors tornaren a ser Juan Moreno i Maria Pallicer. En el cas de Moreno, guanyador amb 27:17, es tracta de la seva sisena victòria de les darreres nou edicions, i en el de Pallicer, guanyadora amb 30:18 des de la novena posició de la general, del cinquè triomf… dins de les sis darreres edicions. Tota una hegemonia. El pòdium masculí el completaren Miquel Torres (CE Island Sport, 28:21) i Josep Salido (Menorca Trail Es Castell, 28:37), i el femení, Katty Holguin (Alaior Esport, 32:52) i Marta Orives (Menorca trail, 33:30). 

Ourense i Barcelona 
Tot i l’ampla oferta del calendari de ruta a nivell regional, aquest sector també deixà grans esdeveniment, alegries incloses, a la península. A la localitat gallega de O Barco de Valdeorras, a Ourense, es disputà el nacional de 10 Kilòmetres en ruta, on Abdelaziz Merzougui defensava títol. I a punt quedà d’aconseguir-ho l’atleta de l’ADA Calvià, qui tornà a pujar al pòdium com a subcampió nacional gràcies a un temps de 29:26. Merzougui liderà un ‘trident’ que completaren el marroquí Hicham Sigueni, novè fora de concurs amb 29:55, i Alejandro Fernández, campió M35 amb 30:14. Tots tres atletes, dirigits per Johny Ouriaghli, facilitaren el subcampionat per equips del club mallorquí. A la mateixa cita, David Palacio (Clínica Menorca Guadalajara) es classificà en tretzena posició amb un temps de 30:20, fou el tercer membre del seu equip, el qual pujà al més alt del pòdium només per vuit segons de marge respecte l’equip calvianer. 

D’altra banda, Barcelona celebrà una multitudinària Zúrich Marató de Barcelona on la prova de 10 kilómetres tingué no una, sinó dues representacions balears al pòdium. A la prestigiosa victòria de l’eivissenc Adrián Guirado (PD Santa Eulària) amb un temps de 31:08, s’afegí el gran rendiment del menorquí Sergi Reurer (Alaior Esport), tercer amb 31:23. Actuacions que continuen mostrant el gran nivell que l’atletisme balear té també fora de la pista. 

 

Resultats – VII Cursa popular i solidària de Sa Quarterada (Santa Maria del Camí, 7-Mai) 
Resultats – XLIII Semi-marató ‘Fira de Maig’ (Campos, 7-Mai) 
Resultats – VIII Cursa Cooperativa CIDE (Palma, 8-Mai) 
Resultats – XVI Carrera ‘Fortaleza de la Mola’ (Maó, 8-Mai) 
Imatges – Laura Becerra (Última Hora), Elitechip, Col·legi CIDE, Gemma Andreu (Menorca.info); ADA Calvià, Zurich Marató de Barcelona