La pista d’hivern conclou amb més bones notícies: Carla Jaume, 41,26 a Castelló, Francisco Ruiz, campió del món a Torun!

El començament d’abril ens brindà la conclusió definitiva de la temporada d’hivern amb un esdeveniment nacional i un altre d’internacional. En aquest darrer àmbit, la ciutat de Torun acabà de celebrar el Campionat del Món Màster dut a terme des de dia 26 de març. I tot i l’extensió de l’esdeveniment, podem dir que les bones notícies per l’atletisme balear han estat presents des del començament fins al seu tancament.

Si els dos primers dies de campionat era Charly Outón qui pujava al pòdium en dues ocasions, a les darrera jornades a Torun ha fet el mateix Francisco Ruiz, en el seu cas com a CAMPIÓ DEL MÓN. L’atleta de l’Independiente Malagueño marcà el millor temps a les semifinals de 60 m/tanques amb 8.50, i a la final es proclamà campió mundial amb formidables 8.52. Això divendres 31, mentre que dissabte 1 participà del bronze que l’equip nacional M45 aconseguí al relleu 4×200. Quin excel·lent tancament de temporada d’hivern per Ruiz!

La seva deixebla Marisol Martínez arribà a la final de la mateixa prova, els 60 m/tanques, on fou 8ª (10.78) després d’haver marcat el sisè temps a les semifinals (10.76), a només dues centèssimes de la seva marca personal a la categoria. Posteriorment, també prengué part del relleu nacional 4×200 F55, amb el qual fou 4ª. Els darrer dies de competició a Torun també destacà el resultat de Mª Carmen Trillo, F40 de l’Amistat-NovomarHotel 7ª classificada a la final de martell amb 31,28.

La plana internacional la completà en aquesta ocasió una nova actuació de la mallorquina Sandra a terres irlandeses. La Sub18 del Diana AC competí al nacional Sub18 en pista coberta, on defensant allà els colors de l’Ennis Track millorà la seva marca personal als 1.500 metres fins els 5:05.10. 

Castelló, Burjassot… i concentracions 
El calendari nacional encara guardà un campionat propi del programa hivernal per aquests 1 i 2 d’abril. Es tractà del Campionat d’Espanya de llançaments llargs d’hivern per categories menors, al qual prengué part Carla Jaume. La Sub18 del Pegasus, qui un mes abans superà per primera vegada els 40 metres a Manacor (40,59), es mostrà inspiradíssima i tornà a superar-se i a millorar la seva plusmarca balear ja no una, sinó en dues ocasiones: 41,24 al primer intent, i 41,26 al quart, registre que li brindà la sisena posició final. El rècord absolut podria tenir els dies comptats… 

Un altre campionat nacional tingué lloc a Burjassot, València. Una setmana després del de fons en pista, la localitat llevantina acollí el d’ultrafons sobre asfalt, el de 100 quilòmetres en ruta. Allà novament participaren els ja habituals atletes del CA Fidípides Agata Halas i José Manuel García. Mentre que el M55 hagué d’abandonar, la F40 d’origen polonès aconseguí la quarta posició a la seva categoria, sisena de la general femenina, amb un temps final de 10 hores, 9 minuts i 18 segons. 

Amb la Setmana Sant ja al damunt, tancam aquesta crònica amb la revisió de la participació balear a les concentracions que l’àrea tècnica de la RFEA té desplegades aquests dies per tota la geografia peninsular. 

Al CAR de León ha tingut lloc la concentració 1 del PNTD, amb una nova quantitat d’atletes Sub16 i Sub18 de primera filera nacional, entre ells, al sector de velocitat i relleus, han pres part les mallorquines Núria Muntaner i Alba Serrano. El CAR De Sant Cugat, a Barcelona, els millors components pels relleus 4×100 i 4×400 absoluts i Sub23 han revisat i realitzat bona feina conjunta, amb Esperança Cladera ben activa. A la valenciana Burjassot, la concentració 1 del Pla Dirigit de fons i mig fons ha comptat amb la presència de Lucía Pinacchio, Daniela García, Adrià Ceballos i Mateu Cañellas, mentre que a la de tanques, realitzada a la portuguesa Monte Gordo, han estat Inés Pascual, Dani Castilla i Miquel Àngel Esteller. 

Sense cap mena de dubte, el bon treball tècnic realitzat els darrers anys a les Illes té el seu reflexe en aquestes activitats nacionals, cada vegada amb més presència balear. 

 

Imatges – Raulet PhotoSport, CA Fidípides, Juan Sancha, Diana AC, SISU Team, Arxiu FAIB