Pinedo afegí el color internacional a la seva temporada

Finalment es féu realitat. El debut internacional absolut de José Ángel Pinedo tingué lloc aquest dissabte a Split, Croàcia, durant la Copa d’Europa de Llançaments.

L’activitat atlètica balear fora de les nostres Illes aquest cap de setmana quedà centralitzada per l’actuació del llançador mallorquí, qui tot i no aconseguir el seu rendiment òptim, obtingué l’enriquidora experiència de la resta de l’equip de #EspañaAtletismo, així com també de la resta d’especialistes del continent participants a la prova. 

El concurs de Pinedo tingué lloc dissabte dematí, al grup B de llançament de pes sènior. Començà amb un llançament nul però a la segona ronda arribà fins els 18,33 metres. Malauradament no progressà més i completà el seu concurs amb una sèrie de nul, nul, 18,06 i nul, per a un sisena posició dins del grup i dissetena a la general de la prova. 

Una actuació que suma més llançaments per damunt dels 18 metres i que reforça una temporada d’aire lliure a la qual li queden encara molts d’episodis i d’oportunitats per a demostrar el fruit de tota la feina realitzada. 

Altres actuacions d’atletes balears tingueren lloc a distints indrets de la península a campionats autonòmics d’altres federacions. La més destacada fou la victòria de Lluís Fullana (Unicaja Jaén-Paraíso Interior) als 3.000 metres obstacles de l’andalús per clubs, on dugué la seva marca de la temporada fins els 9:16.56. Adrián Calvo (FC Barcelona) corregué els 1.500 metres en 4:09.69, dins del català Sub20 per clubs, mentre que la Sub16 Ariana Robles defensà els colors del CA Torrent al valencià per clubs amb 11:11.61 als 3.000 llisos. 

 

Ante Cizmic (Getty Images)