Les noves generacions del cros balear enfilen la seva temporada

Aquest diumenge 23 el circuit autonòmic de camp a través celebrà els dos insulars escolars que restaven pendents. A Mallorca, el circuit de la platja de Cala Agulla, i a Eivissa, el de Buscastell, tingueren lloc proves animades que repartiren els títols insulars entre els millors joves de cada delegació. 

Molt concorreguda fou la jornada a Capdepera. L’esdeveniment organitzat pel Claudia Troppa SC reuní a més de 400 joves d’entre 4 i 17 anys que mostraren una vegada més tant la seva il·lusió per la competició com la bona feina de les entitats escolars de Mallorca. A més a més dels títols individuals es disputaren els col·lectius per les categories Sub12, Sub14 i Sub16, que mostraren la potència conjunta del Diana AC (campiones Sub14 i Sub16) i del Sporting Calvià (campions Sub12 i Sub14). Les millors Sub12 foren les amfitriones del Claudia Troppa, i els millors Sub16, els del CA Montuïri. A nivell individual, els guanyadors foren Júlia Peña i Salvador Brunet (Sub18), Sandra Vadell i Víctor Vizcaíno (Sub16), Maria Servera i Joao V. Puigrós (Sub14), Maria Femenias i Juan Martínez (Sub12), Leila Ramis i Miquel Capó (Sub10) i Andrea Wagne i Pere Moyà (Sub8). El campionat i la premiació comptaren amb la presència de la directora insular d’esports del Consell de Mallorca, Margalida Portells, així com de Biel Gili, president de la FAIB. 

En un segon pla mediàtic quedaren les proves de categoria absoluta de la jornada, que no obstant sí que donaren alguns indicis de les lluites que es podran donar el proper diumenge 13 de febrer a Inca, amb la disputa del Campionat de Balears de Cros 2022. A Cala Agulla mostraren la seva fortalesa Gemma Llabrés i Guillem T. Vadell. L’atleta del CA Palma donà continuïtat a la seva bona forma i sembla en ferma disposició a revalidar el seu títol de 2021. L’acompanyaren al pòdium Rosa Mª Córdoba (CA Montuïri) i Isabella Orellana (Endurance SC). Quant a Vadell, el triatleta del VIVA Es Raiguer fou el líder d’una gran actuació col·lectiva del seu club, que es mostra ambiciós pel títol col·lectiu al proper autonòmic de dia 13. Aquest diumenge el pòdium el completaren Biel Forteza i Joan Ferrer, ambdós del CA Campos, però el VIVA Es Raiguer col·locà a sis homes entre els nou millors de la cursa… 

Eivissa 
Quant a la jornada al bosc eivissenc de Buscastell (Sant Antoni de Portmany), la prova organitzada pel CA Sa Raval comptà amb la participació de més de 110 joves de les distintes escoles atlètiques d’Eivissa i Formentera. Aquí els triomfadors resultaren Mauro García-Vallés i Elma Juan a categoria Sub18, Juan Carlos León i Patricia Quirós (Sub16), Marc Serra i Malory A. Medel (Sub14), Kiran Giraldo i Maria Bonet (Sub12), Mario Torres i Jana Torres (Sub10) i Marc Sánchez i Nur Brea (Sub8). 

El dia abans, dissabte 22 dematí, mentre el CTEIB celebrava el campionat autonòmic per clubs, la pista de Can Misses acollia un nou control de proves de pista on es donaren algunes marques d’impacte. Precisament, foren els velocistes mallorquins Esperança Cladera i Gonzalo López-Cancio alguns dels protagonistes més destacats. La Sub23 de l’Unicaja Jaén-Paraíso Interior deixà una formidable impressió als 60 metres, on registrà 7.70 amb la llàstima d’un excessiu vent a favor (+3.2). Una estona més tard, corregué novament al doble hectòmetre, on marcà excel·lents 24.98, aquí sí amb vent legal, fins i tot lleugerament advers, de -0.5. Al 200 fou on destacà també López-Cancio (CA Elche Decatlón), on registrà notables 22.82 (+0.3). Altres actuacions destacades foren les signades pels locals del CA Pitiús, el Sub18 Mauro García-Vallés, amb 2:01.73 al 800, i el M40 César Rodríguez, amb 9:29.70 al 3.000. D’aquí a només dues setmanes, la mateixa instal·lació eivissenca acollirà el Campionat de Balears Absolut d’Hivern 2022. 

 

Resultats – XV Cross ‘Platja de Cala Agulla’, Cpat. Mallorca Escolar (categories menors
Resultats – Cross de Buscastell, Final Escolar d’Eivissa i Formentera 
Resultats – IV Control escolar Sub14, Sub18 i Federat B (Can Misses, 22-Gen) 
Resum gràfic (Dani Espada) – XV Cross ‘Platja de Cala Agulla’ 
Delegació Eivissa