Moreno i Pallicer, intractables a les Milles ‘Ciutat de Maó’

Tot i acaparar gran part del focus d’atenció el balear absolut de pista, el cap de setmana també oferí algunes proves populars del calendari de ruta i trail. 

Dissabte 28 horabaixa tingué lloc la VII edició de les 10 i 5 Milles ‘Ciutat de Maó’, emblemàtica prova que recorre amb les seves dues distàncies tot el port natural de la ciutat menorquina. A la cursa llarga es mostraren intractables Joan Moreno i Maria Pallicer, especialment la guanyadora femenina. La veterana ferrerienca sumà un èxit més amb la seva autoritat habitual i enllaçà la seva sisena victòria seguida a la distància! I perquè a la primera edició de 2016 participà a les 5 milles… que també guanyà, per cert. Aquesta vegada, Pallicer uní la Fortalesa de La Mola amb la línia d’arribada com a cinquena de la general i amb un temps de 1h03:31, i hagueren de passar quasi 9 minuts per a conèixer la segona classificada. Aquesta fou Nuria L. Rodríguez, qui pujà al pòdium en 1h12:27, un pòdium que completà Marta orives, del Menorca Trail Es Castell, amb 1h14:48. Per la seva part, Moreno fou el més ràpid sobre les 10 milles en el seu segon triomf en la prova, enguany amb un temps de 58:40. Javier Sintes (Menorca Trail) també davallà de l’hora (59:44) mentre que tercer fou Iván Canet, ja amb 1h00:51. 

Quant a les 5 milles, que reuniren dos terços de la participació, també oferiren un molt bon nivell, liderat per les victòries de Jonathan Carreras i Maria Fiol. El corredor de l’Alaior Esport s’apuntà el triomf amb un temps de 28:52, seguit de Jon Fernández (Menorca Trail) i Toni Florit (CE Island Sport), amb temps respectius de 29:42 i 30:00. Quant a Fiol, també atleta del Menorca Trail, s’imposà amb 34:54, pels 36:47 de Tina Ameller i pels 38:50 de Mónica Bosch (Artiem SC). 

Dissabte dematí tingué lloc l’altra prova de ruta del cap de setmana, la Cursa pel XXV Aniversari de l’Hospital de Manacor, a la capital del llevant mallorquí. Més 80 participants prengueren part d’aquesta cursa commemorativa que es disputà sobre 5 quilòmetres de recorregut. Aquí foren els millors Pedro Olmo (Amistat-NovomarHotel) i Margarita Llobera (CA Joan Comes Sa Pobla), amb temps respectius de 18:22 i 23:10. Quedaren acompanyats al pòdium pels seus companys d’equip Guillermo García (18:43) i Maribel Bennassar (23:11) i per Moisés Aparicio (Atletisme Inca, 19:11) i Aina Contestí (Pegasus AC, 23:40). 

L’activitat popular del cap de setmana es completà diumenge dematí amb el II Trail ‘Torrent de Mal Pas’, a Palma, prova organitzada pel Club Marathon Mallorca amb una única prova de 16 quilòmetres que enguany comptà amb més d’una vuitantena de corredors. Els millors d’aquesta edició foren Joan Alexandre i Rebecca Lewis, amb temps respectius de 1h22:53 i 1h57:39. Andrés Calderón (+QTrail) fou segon amb 1h25:05 i José Antonio Guillén (CA Andratx), tercer amb 1h26:12. Pel pòdium femení, Aina Mª Comas (s’Esclat Sineu) també davallà de les dues hores (1h59:16) i completà els calixos María Gómez, del CE Palmarunners, amb 2h00:58. 

Tur i Merzougui 
Tant la ruta com el trail també tingueren protagonisme balear més enllà de les nostres Illes, i naturalment fou d’altíssim nivell. Dissabte 28, a Corunya, l’eivissenc Marc Tur sumà una participació més al prestigiós GP Marcha ‘Cantones de A Coruña’ – Trofeo Sergio Vázquez, on prengué part dels 20 quilòmetres. L’atleta de la PD Santa Eulària començà molt valent i tot i no poder lluitar pel pòdium sí que aconseguí un valuós registre de 1h21:45, a només 9 segons de la seva plusmarca balear. 

L’altre protagonista d’aquest apartat fou Abdelaziz Merzougui, que s’imposà al Trail de Ben Smim, a la regió marroquina d’Ifrane, amb un temps de 1h53:48 a la modalitat de 29 quilòmetres. L’atleta de l’ADA Calvià continua la seva preparació pels campionats internacionals d’estiu amb ambiciosos objetcius. 

 

Imatges – Carrera Milles de Maó, Wishan FG (CM Mallorca), GP Marcha Cantones, ADA Calvià