La mini marató de Sant Bartomeu fou una gran festa en el seu retorn al Passeig de les Fonts

La Mini marató de Sant Bartomeu, la prova degana de l’atletisme balear, sumà una nova edició, i ja són 43, aquest primer diumenge de setembre, quan la prova pogué celebrar també el seu retorn a la seva ubicació habitual, el Passeig de les Fonts de la localitat eivissenca de Sant Antoni de Portmany. 

Enguany, més de 70 atletes de totes les edats guadiren de la més clàssica prova de l’estiu pitiús. La meitat d’ells foren escolars Sub16 i inferiors, i a les proves d’adults, s’imposaren William Aveiro i Catalina Vasilache. L’especialista en trail traslladà el seu domini a l’asfaltamb un triomf inapel·lable en 14:26 sobre els 4 quilòmetres de recorregut. L’atleta de l’Ibiza Trail quedà acompanyat en el pòdium per Rubén Torres i Carlos Añibarro, amb 15:23 i 16:23 respectivament. Per la seva part, Vasilache, sobre els dos quilòmetres de la prova reina femenina, s’imposà amb igual autoritat, amb un temps de 8:50 que quedà seguit pels 10:00 Luisa Bonet i pels 16:28 de Nieves Tur. 

Precisament fou Tur una de les protagonistes que completaren la festa de l’esdeveniment, objecte d’un dels dos homentatges que la prova reté aquest diumenge. Nieves Tur Muley fou la primera dona eivissenca que completà una marató, i important figura en l’animació i divulgació de l’esport femení a les Pitiüses, especialment entre categories veteranes. Als seus 71 anys, Tur Muley es tornà a posar el dorsal una vegada més i creuà la meta acompanyada com a figura reconeguda. 

L’altre protagonista dels homenatges fou Marc Tur Picó. El marxador de la PD Santa Eulària rebé el reconeixement de l’organització a la seva brillant trajectòria, coronada enguany amb el diploma olímpic que aconseguí als Jocs de Tokyo2020, gràcies a la seva quarta posició als 50 quilòmetres marxa. 

La prova organitzada pel Club JASA travessà les dificultats del 2020 traslladant la seva realització a dates nadalenques, als terrenys de Buscastell, i amb una participació simbòlica, però amb un missatge clar: la seva fermesa i voluntat de celebració ininterrompuda. Poc més de vuit mesos després, la Mini marató de Sant Bartomeu recuperà la seva esplendor amb molta solemnitat. 

Menorca 
L’altra prova del calendari d’aquest diumenge fou la Cursa ‘Festes de Sant Antoni’, celebrada a Fornells com a setena prova de la XXII Lliga de Curses d’Estiu per a Tothom d’Elitechip i el Consell de Menorca. I novament, el triomf corresppongué a Joan Solé i Maria J. Pallicer. El corredor dominador del circuit estiuenc menorquí sumà un èxit més amb un temps de 10:36, sobre els 3,6 quilòmetres de prova. Aquest vegada, quedà acompanyat al pòdium per Dani Pieres (Cecome Sant Lluís) i Jonathan Carreras (Alaior Esport), amb temps respectius de 11:03 i 11:24. Per la seva part, Pallicer assolí aquest diumenge la seva millor versió: l’experimentada ferrerienca marcà 11:29 i es classificà en cinquena posició de la general, en una nova exhibició de la seva dominància al circuit. La secundà al pòdium Marta Orives (Sant Josep Obrer, 13:45), mentre que tercera fou Lita López (Avinent Manresa, 14:26). 

Si la de Fornells fou la setena prova de la lliga insular, ja dimecres dia 1 tingué lloc la sisena, la ‘Festes de Gràcia’, a Maó. Aquesta vegada sobre 3,9 quilòmetres i amb un total de quasi 180 participants, fou Dani Pieres qui, Solé absent, aprofità per fer-se amb la victòria. El corredor del Sant Lluís s’imposà amb 12:50, pels 13:23 de Jonathan Carreras i els 13:32 de Josep Olives. Qui no fallà fou Pallicer: la ferrerienca sumà el seu primer triomf de la setmana des de la desena posició de la general, amb un temps de 13:55, pels 15:02 de Maria Fiol (Menorca Trail Es Castell) i pels 15:44 de Marta Orives (Sant Josep Obrer). 

 

Resultats – Cursa ‘Festes de Gràcia’ 2021 (1-Sep, Maó) 
Resultats – Cursa ‘Festes de Sant Antoni’ 2021 (5-Sep, Fornells) 
Classificació provisional – XXII Lliga de Curses d’Estiu per a Tothom (després de 7/11 curses) 
Resultats – XLIII Mini marató de Sant Bartomeu (5-Sep, Sant Antoni de Portmany) 
Elitechip