Merzougui repetí glòria nacional dues setmanes deprés: campió d’Espanya de 10 Km!

Abdelaziz Merzougui completà aquest dissabte un setembre daurat amb la seva victòria al Cpat. Espanya de 10 Km celebrat a Don Benito (Badajoz). L’atleta de l’ADA Calvià aconseguí el seu segon títol nacional absolut en només dues setmanes, després del seu èxit al nacional de mitja marató a Oruña de Piélagos dia 12 de setembre (és el tercer atleta espanyol que aconsegueix els títols de 10Km i mitja marató la mateixa temporada). 

Aquesta nova coronació de Merzougui es certificà amb un temps de 29:41, amb els quals aconseguí superar el defensor del títol Jesús Ángel Olmos en 12 segons. A més a més, el balear tornà a liderar l’excel·lent actuació col·lectiva de l’ADA Calvià, completada pel també balear Hicham Sigueni (9è amb 30:24, tot i que aquest fora de concurs individual per la seva nacionalitat marroquí) i pel madrileny José España, 11è amb 30:28. La suma dels deixebles de Johny Ouriaghli fou de 1h30:33, la qual els donà el subcampionat a només sis segons del campió Clínica Menorca CAUG. 

Madrid i Berlín
Aquest primer cap de setmana de la tardor 2021 suposà una gran passa endavant quant a la recuperació del calendari atlètic general, especialment quant a les grans proves de ruta, les més perjudicades per les restriccions que ens imposà la pandèmia fa ja un any i mig. Però aquest diumenge 26 tornaren els majors esdeveniments de ruta, les maratons, a dues capitals europees, les quals comptaren també amb representació balear. 

A l’EDP Madrid Maraton hi prengué part el mallorquí Xavier Gornals. L’atleta del CA Campos participà a la mitja marató on quedà a una passa del pòdium amb una meritòria quarta posició, gràcies a un formidable temps de 1 hora, 9 minuts i 12 segons, a només 35 segons del prestigiós pòdium de la capital espanyola. 

D’altra banda, a Alemany tornà una de les conegudes com a ‘6 Majors’, la BMW Berlin Marathon, a la qual una representació mallorquina sumà experiència amb resultats com el del M50 Joan Tur (CA Montuïri, 3h14:33), els dels atletes del CA Campos Juan Miquel Mas (3h29:38), Bartomeu Cifre (3h50:26) i Miquel Perelló (3h17:50), així com del carismàtic Paco Blasco, precisament el 100è classificat entre els M70, amb un temps de 5h54:13. 

 

ADA Calvià, EDP Madrid Maratón, BMW Berlin Marathon