Logo

Marina Bagur, nou rècord de Balears de mitja marató a València: 1h15:50!

Marina Bagur fou la gran protagonista pel nostre atletisme més enllà de les Illes. La menorquina participà diumenge de la prestigiosa Mitja marató de València, on establí un fantàstic rècord de Balears de mitja marató amb un temps de 1 hora, 15 minuts i 50 segons. 

De les dues activitats amb presència balear fora de l’arxipèlag, la prova valenciana era sens dubte aquella que molts dels nostres atletes de tots els nivells havien preparat aquests darrers mesos. Entre una nombrosa participació d’atletes illencs, Marina Bagur fou qui signà el resultat més destacat. L’atleta del CA Ría Ferrol, gràcies a una cursa magistralment regular (35:59 el pas pel Km 10, 1h11:55 pel Km 20), donà una mossegada de 26 segons a la plusmarca balear que posseïa Atteneri Tur des del març de 2019, i el deixà en 1h15:50. Brillant. Bagur fou 32ª a una classificació femenina de primer nivell, com sempre ocorr a València. En 11ª posició entrà Laura Luengo, nova plusmarquista nacional amb 1h09:41, i en la 28ª, l’argentina resident a Mallorca María Luz Tesuri, marca personal en 1h13:43. 

L’atletisme balear pogué gaudir d’altres resultats destacats a València gràcies a l’avanç de dos joves mallorquins. La dupla de l’Atletisme Porreres formada per Gerard Armero i Joan Carles Alcina mostraren la seva excel·lent progressió amb un debut soberg a la distància: 1h14:40 per Armero, millor Sub20 de la cursa, i 1h17:53 per Alcina, qui tancà el pòdium de la mateixa categoria. 

Naturalment foren molts més els atletes balears participants a la Mitja marató de València… com també foren molts els illencs que prengueren part de la XXIV Cursa dels Bombers de Barcelona, una altra emblemàtica cursa de 10 quilòmetres que enguany tingué com a balears més destacats a Adrián Guirado (PD Santa Eulària), 21è amb 30:58, i Lluís Fullana (Unicaja Jaén-Paraíso Interior), 36è amb 32:16.  

 

Imatges – Delegació de Menorca, Seven_Mile