Marc Tur marxa fins la cima mundial amb #EspañaAtletismo!

Deixant de banda l’intens nacional Sub18 en pista coberta, l’activitat atlètica balear fora de les Illes tingué diversos fronts, dels quals el principals fou sense dubte la Copa del Món de Marxa per Equips que es disputà a Muscat, Oman. Amb l’equip de #EspañaAtletismo acudí Marc Tur, per a prendre part a la prova de 35 quilòmetres, distància que entrava en el lloc dels tradicionals 50. 

Amb el bon record, d’una banda, de les llunyanes però excel·lents experiències prèvies a la distància de Tur (campió d’Espanya absolut en 2014), i d’altra banda, de la seva magistral victòria a l’edició continental de l’esdeveniment a Podebrady, el marxador eivissenc de la PDC Santa Eulària  afrontà les dures exigències climatològiques del país àrab. Tur es classificà en notable onzena posició, amb un temps de 2h39:30, i tancà la poderosa actuació de l’equip nacional, que amb el segon lloc d’Álvaro martín i el tercer de Miguel Ángel López, s’alçà amb el títol mundial! Un nou èxit pel santaeularienc que continua la seva adaptació a la nova distància. 

Gran Canària i Benidorm 
Mentre l’èxit de Tur a Muscat ens feia llevar-nos ben d’hora disabte 5, altres dues competicions ens deixaren alegries pel nostre atletisme la mateixa jornada. Des de les Illes Canàries, la TransGranCanaria 2022 celebrà una nova edició del seu magnànim esdeveniment, del qual prengueren part dos dels nostres mallorquins més experts dins la natura. Damià Ramis (Malift MallorcaTrail) prengué part a la modalitat Starter, de 25 quilòmetres de recorregut i un desnivell positiu de 562 metres, prova a la qual aconseguí una brillant tercera posició amb un temps de 1h40:50. D’altra banda, a la modalitat Advanced, Àngels Lloberà afrontà 61,5 quilòmetres de cursa i un desnivell positiu total de 2.765 metres, aventura rere la qual finalitza en un meritori vuitè lloc, segona entre les F40, amb un temps de 7h22:55. 

També dissabte, una mica més a prop del nostre arxipèlag, tingué lloc la Benidorm Half 2022, a Alacant, amb les distàncies de mitja marató i 10 quilòmetres i un èxit a cada una d’elles. Sobre els 21,098 quilòmetres triomfà Abdelaziz Merzougui, atleta de l’ADA Calvià qui es féu amb la victòria amb un imponent temps de 1h05:41, amb el qual establí un nou rècord de la prova. Als 10 quilòmetres participà David Palacio, corredor de l’UCO Guadalajara que fou segon, només superat per un inaccessible Toni Abadia: 29:06 per 30:20.

Ocàs hivernal 
Amb només els nacionals Sub20 i Sub16 per disputar-se, a més a més del mundial absolut, la pista coberta s’acomiadà dels nostres atletes més internacionals dimecres 2, a Madrid, a la darrera etapa del World Indoor Tour 2022. Allà competiren els nostres tres medallistes nacionals absoluts, pocs dies després de la seva gesta a Ourense. José Ángel Pinedo fou novè al concurs de pes amb un millor llançament de 18,04 metres, Lucía Pinacchio fou setena als 800 amb 2:04.51, la seva segona millor marca de sempre, i Natalia Romero, novena a la mateixa cursa, amb 2:04.92, marca de l’any per ella. 

El dematí del mateix dimecres es disputà a Lorca (Murcia), el Campionat d’Espanya Universitari de Cros, on la formenterenca Andrea Romero finalitzà en quarta posició, amb 20:15 sobre els 6.000 metres de recorregut, i liderà l’actuació conjunta de la Universitat de València, tercera classificada. Fou un bon assaig per l’atleta balear, que competirà al mundial universitari de la modalitat aquest proper dissabte 12 a Aveiro, Portugal. 

 

Sergio Mateo (MiguelezTeam / RFEA), Faustino Santana / José Miguel Muñoz, David Revenga (Información.es)