Maó acollí la final que coronà a Nil Cubas i Maria Pallicer

La primera setmana de setembre serví per a culminar la 24ª Lliga de Curses d’Estiu per a Tothom, circuit menorquí de curses populars que celebrà els seus dos darrers episodis a Alaior i Maó. 

Primer fou torn per la Cursa ‘Festes de Cala en Porter’, que tingué lloc dimecres 6 al llogaret litoral del municipi d’Alaior. Aquí s’imposaren Marc Rochelt i Maria Pallicer. El corredor del Cecome Menorca Atletisme s’imposà amb 8:24 al seu company d’equip Nil Cubas (8:29) i a Antonio saavedra (Lô Esport, 8:34), encarregats de completar el pòdium absolut masculí. Per la seva part, Pallicer, guanyadora amb 9:26 des de la vuitena posició de la general, sumà una fita més a la seva targeta perfecta de victòries a la lliga, en aquesta ocasió, acompanyada al pòdium per les atletes del Menorca Trail Es Castell Marta Orives (10:35) i Laura Ruiz (10:56). 

El dotzè episodi de la Lliga, la gran final, tingué lloc quatre dies després, diumenge 10, a Maó, amb motiu de la participació que tingué la Cursa ‘Festes de Gràcia’ el passat 30 d’agost. La final fregà els 200 participants de totes les edats i la prova absoluta deixà moments molt simbòlics. D’una banda, l’arribada conjunta i fora disputar el triomf dels tres primers classificats: els germans Cubas, Nil i Xavi, juntament amb Marc Rochelt, compartiren arribada i temps de classificació, 12:34. D’altra banda, la implacable guanyadora femenina, Maria Pallicer, tancà el seu estiu perfecte amb la seva dotzena victòria pertanyent a una lliga de la qual ha estat imponent emperadriu. Al seu temps de 13:56, registrat des de la vuitena posició de la general, seguiren els 15:15 de Marta Orives i els 16:04 de Laura Ruiz, calcant un pòdium idèntic al de quatre dies abans en Alaior. 

Pel que fa a la classificació final de la 24ª Lliga de Curses d’Estiu per a Tothom, el triomf final correspongué a la categoria Èlit a Nil Cubas i a Maria Pallicer. Cubas (Cecome Menorca Atl.) sumà 76 punts, gràcies en part als seus tres triomfs parcials, a més a més de la final, i quedà acompanyat al pòdium final pel seu company d’equip Marc Rochelt, 71 punts, i Antonio Saavedra (Lô Esport), 63. La victòria final de Pallicer semblava molt més clara a causa de la seva impecable dotzena sèrie de victòries que, un estiu més, tornà a signar, per a una suma final de 85 punts, pels 70 de Julia Carreras (Lô Esport) i els 27 de Marta Orives (Menorca Trail). La resta de categories deixaren desenllaços emocionants com els donats a la F35 (Cristina Olives, 74, per Laura Ruiz, 70), la M40 (Daniel Pieres, 81, per Javier Sintes, 78), la M45 (Pasquale Mazzotta, 77, per Joan Fortuny, 74) o com a cas extrem la M50, amb l’empat a 75 punts entre Miguel González i David Icart. Entre els més joves mostraren la seva bona projecció els Sub14 Dido Castell i Ferran Cubero, així com els Sub16 Laia Petrus i Marc Truyol. 

Mini marató i Suïcidi 
El mateix diumenge 10 el calendari popular regional ens deixà dues proves més. El dematí tingué lloc una nova edició de la prova degana del nostre calendari, la Mini marató de Sant Bartomeu, que a Sant Antoni de Portmany, Eivissa, celebrà la seva XLVª edició. 

Després d’unes animades curses per les categories escolars i d’un sentit homenatge a Toni Roig Serra, emblemàtic tècnic i alma màter del Club Atletisme Pitiús, les curses principals deixaren els triomfs absoluts de William Aveiro i Laura Lorenzo. El corredor especialista en trail de CA Gandía-Alpesa aconseguí la seva segona victòria a la prova (després de la de 2021), enguany gràcies a un temps de 14:09, per davant dels 14:28 d’Alfons Deu i els 14:47 de Juan Carlos Mezquita (Amistat-NovomarHotel). Quant a Laura Lorenzo, repetí el seu èxit de 2022 amb un temps de 9:30 i amb ampli marge respecte Catalina E. García i Mª Dolores Ríos, qui completaren el pòdium amb 10:02 i 10:04 respectivament. 

El cap de setmana quedà completat amb la V Cursa i Marxa per la prevenció del Suïcidi, prova que enguany tingué lloc a Calvià, Mallorca. Precisament diumenge 10, dia dedicat internacionalment per a la sensibilització vers aquest problema social, els voltants del poliesportiu Melanie Costa acolliren la voluntat de centenar i mig de participants i d’una altra bona quantitat de marxaires que donaren forma a un esdeveniment que transcendí l’àmbit esportiu. Óscar Sobrado, amb amb 22:17, i Mª Antònia Femenias, amb 26:23, foren els guanyadors absoluts de la cursa, i líders d’uns pòdiums que completaren Andrés Calderón i Tomàs Bosch, en el cas masculí, i Hayley Díaz i Elizabeth Smith, en el femení. 

 

Resultats – Cursa ‘Festes de Cala en Porter’ 2023 (Alaior, 6-Set) 
Resultats – Final de la 24ª Lliga de Curses d’Estiu per a Tothom (Maó, 10-Set) 
Classificació final – 24ª Lliga de Curses d’Estiu per a Tothom 
Resultats – XLV Mini marató de Sant Bartomeu (Sant Antoni de Portmany, 10-Set) 
Resultats – V Cursa i Marxa per la Prevenció del Suïcidi (Calvià, 10-Set) 
Imatges – Elitechip, Dani Becerra/CA Ibiza