Mallorca visqué un intens capvespre d’est a oest

Aquest darrer dissabte de l’estiu 2021 fou un clar exemple de la recuperació que està vivint el calendari popular després dels mesos tan difícils que la pandèmia ha deixat. El calendari atlètic federat deixà un total de quatre proves populars a Mallorca, coincidència de la qual prengueren part més de 700 esportistes de totes les edats, en un intens capvespre que deixà atletisme del ponent al llevant de l’illa. 

La més occidental d’elles fou la VI Trapa Trail – S’Arracó, prova andritxola de 19,7 quilòmetres i 850 metres de desnivell positiu que veié com antics membres del seu palmarès tornaven a conquerir-la. El millor de tots fou Miquel Capó, precisament el darrer guanyador de la prova, al 2019. El veterà corredor pobler, de les files del CA Campos, invertí un temps total de 1 hora, 33 minuts i 1 segon, i gaudí d’un avantatge de quasi un quilòmetre respecte el seu més immediat perseguidor. Aquest no fou altre que Toni Melis Tous, del CA Montuïri, amb 1h:36:22, pels 1h36:36 de Miquel Llompart (CM Pollença), qui completà el pòdium. La millor fèmina fou la local Gabriela Alemany, corredora de l’Amistat-NovomarHotel que ja sabia què era guanyar gràcies a la seva victòria del 2018. Aquesta vegada, Alemany registrà un temps 1h57:08, també amb aproximadament un quilòmetre de marge respecte Carolina Livesey (2h01:07) i més de dos respecte Àngela Llabrés (Sa Milana-Alaró, 2h08:59), qui completaren el pòdium.

A Palma es celebrà la tercera edició de la Cursa i Marxa contra l’Alzhèimer, organitzada per l’Associació de Familiars d’Afectat de la ciutat. La prova tingué lloc als terrenys del Castell de Bellver i la seva prova principal, de 5 quilòmetres, comptà enguany amb més de 40 participants, d’entre els quals els millors foren Juan Alfaro i Mariuca Hanganut, amb 21:34 i 34:31 respectivament. Pedro Olmo i Miguel Justicia, a homes, i Elena Lladó i Inés Bauzá, a dones, completaren les posicions d’honor. 

A Binissalem tingué lloc un aniversari especial amb la desena edició de la seva Cursa Rural Intervinyes, prova de superfície mixta que aprofita part dels camps de les bodegues José Luis Ferrer pel seu recorregut. Després de les proves infantils, la prova principal de 6,5 quilòmetres comptà amb quasi 250 participants, d’entre el quals els millors resultaren Rafael Ángel i Marina Grosso. El corredor de l’Amistat-NovomarHotel s’imposà amb autoritat i un temps final de 21:48, pels 22:09 del local Víctor Muñoz (Endurance SC) i els 22:12 del Sub20 Adrià Ceballos (FC Barcelona). Per la seva part, Grosso (Xavi Bonnín Team) arribà com la dotzena de la general, amb un notable registre de 24:53. Les seves companyes de pòdium foren Yessica Pérez (Viwo Hotels) i Isabella Orellana (Endurance), amb temps respectius de 25:21 i 25:56. 

La prova que concentrà l’activitat al llevant de l’illa fou la Fira d’Artà, clàssica de finals d’estiu que arribà, dos anys després de la seva darrera ocasió, a la seva vint-i-novena edició. Sobre els seus exigents 12,3 quilòmetres de recorregut, els guanyadors resutlaren Guillem Duran i Júlia Peña, en ambdós casos triomfadors per primera vegada a la prova artanenca. El corredor de l’ADA Calvià dominà amb relativa facilitat la cursa, la qual tancà amb un temps de 46:27, pels 48:20 de Sergio Guerrero (CA Son Servera) i pels 48:28 de Pedro J. Dols (CE Total Team). Pel que fa a la jove Peña, encara Sub16, es posà a prova valentment a una distància molt més llarga de les seves habituals, però sense cap dubte ho féu amb immillorable resultat. La jove promesa del Joan Capó Felanitx creuà la meta en vint-i-cinquena posició de la general, amb un temps de 53:57, pels 54:30 de Leonor Font i els 57:05 de Stephi Flores (CE Total Team). 

Quatre bons cantons d’atletisme popular en poques hores. Una darrera empenta a la recuperació de l’atletisme popular a Mallorca per a acomiadar l’estiu. 

 

Resultats – VI CxM Trapa Trail – S’Arracó 
Resultats – III Carrera contra el Alzhéimer – Reto Vertical 2021 
Resultats – X Cursa rural Intervinyes 
Resum gràfic (Dani Espada) – X Cursa rural Intervinyes 
Resultats – XXIX Cursa ‘Fira d’Artà’ 
Aitor Vázquez (Facebook), Emilio Queirolo (Última Hora)