Logo

Mallorca conclogué octubre amb una triple oferta de ruta i una dosi d’atletisme base

El darrer cap de setmana d’octubre deixà quantiosa activitat al calendari regional, amb mitja dotzena de proves de pista, ruta i trail repartides per Mallorca, Menorca i Eivissa. 

La delegació mallorquina comptà quatre d’aquestes activitats, i diumenge 29 celebrà una nova edició de la ‘Mallorca Marcha Contra el Cáncer’, la vuitena. Per segon mes d’octubre consecutiu, el centre de Palma es tenyí de rosa en un clamor de suport a l’entitat organitzadora de l’esdeveniment, la delegació balear de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, als seus programes d’investigació i a tota la població afectada. Enguany foren més de 700 persones les participants a la cursa principal, de 8 quilòmetres de distància, d’entre els quals els millors foren Antoni Gran (VIVA Es Raiguer) i Yessica Pérez, amb temps respectius de 24:46 i 29:33 (14ª de la general). Alejandro Álvarez i Mario Cano, així com Susana Fernández i Gisela Solange completaren uns pòdiums de gran qualitat per a la prova. 

Inca i Llucmajor 
La part forana de l’illa acollí les altres dues proves populars del cap de setmana celebrades a Mallorca. El dematí de dissabte 28, a Inca, tingué lloc la Xª Cursa de Sa Galleta, aniversari que comptà a la seva prova principal (de 5 quilòmetres) amb les victòries de Roberto Aguilar i Amelia Álvarez. El veterà de l’Atletisme Inca aconseguí el seu tercer triomf a la cursa, enguany amb un temps de 16:34, mentre que Álvarez (VIVA Es Raiguer), millorà el seu segon lloc de 2022 gràcies a un temps de 20:11. Jordi Palou, Francesc Obrador, Nicola Haelbig i Mª Antònia Femenias també pujaren als calaixos a categoria absoluta. 

L’altra prova quedà per diumenge 29 dematí. Es tractà de la segona edició de ‘Es 10 de Llucmajor’, cursa de 10 quilòmetres que enguany fregà els 80 participants i que tingué a Biel Forteza i Mª Antònia Femenias com a guanyadors absoluts. L’atleta del CA Campos s’imposà amb autoritat i ampli marge, 35:19 pels 37:18 de Tomeu Cirer i els 37:42 de José Ángel Pérez. Quant a Femenias, demostrà trobar-se en un gran estat de forma amb el seu segon pòdium absolut en gairebé 24 hores amb un temps de 42:56 (14ª de la general), quedant acompanyada al pòdium per les atletes del CE Es Pedal Laura Martorell i Maribel Camallonga. 

JEE 
El sector de pista tingué un nou episodi dels Jocs Esportius Escolars de Mallorca dissabte 28 dematí, aquesta vegada a la pista de Capdepera amb la final comarcal corresponent a la part forana. Els atletes més joves de les escoles de Manacor, Felanitx, Montuïri, Campos, Inca, Binissalem, Porreres… i naturalment Capdepera, demostraren els seus aprenentatges i els seus avenços quant a les seves habilitats atlètiques respecta. 

Entre els més menuts, els Sub8, Agnès Ferrer (Joan Capó Felanitx) aconseguí el triomf a les dues proves en què participà, 50 metres i llargada, i Rafel Mesquida (Atl. Porrer), guanyà els 400 amb 1:23.5. Al programa Sub10 sobresortiren les nines del AZ Esports Binissalem, Laia Mallo, doble guanyadora als 500 i llargada, i Carla Reus, amb 9.1 als 50 m/tanques, mentre que Sergi Aceituno, ell del Joan Capó, fou primer al llançament de pilota amb imponents 26 metres. Quant als Sub12, destacà la figura de Sergi Reus (Binissalem), triple guanyador amb la seva actuació a 60 metres (8.8), llargada (4,60) i alçada (1,40), així com la seva companya d’equip Alzina Escribano (8.5 als 60 metres). Aina Jiménez (VIVA Es Raiguer) guanyà els 1.000 metres amb 3:33.0 i Hiba Iken (Joan Capó) fou la millor a 500 (1:39.9) i 60 m/tanques (10.7). 

 

Resultats – VIII Mallorca en Marcha contra el Cáncer  
Resultats – X Cursa de Sa Galleta 
Resultats – II ‘Es 10 de Llucmajor’ 
Resultats (provisionals) – Final Comarcal ‘Part Forana’ dels Jocs Esportius Escolars 
Imatges – Caty Pons; Elitechip; …