Mallorca concentrà tota l’activitat regional amb populars “saludables”, esport base i tecnificació

Aquest cap de setmana del 22 i 23 d’octubre tota l’activitat del calendari autonòmic quedà concentrada a l’illa de Mallorca, amb esdeveniments de distinta naturalesa com proves populars, competició per les categories de base i jornades de tecnificació. 

Precisament foren aquestes darreres, pròpies del sector de la pista, les primeres que es donaren. Dissabte dematí, la pista de Sa Torre des Enagistes a Manacor acollí la segona de les finals comarcals dels Jocs Esportius Escolars de 2022, corresponent a la part forana de l’illa. A prop de 200 menuts d’entre 4 i 11 anys de les escoles atlètiques dels municipis del pla, migjorn, nord i llevant de Mallorca competiren per a demostrar els seus aprenentages, habilitats i projeccions atlètiques pels propers anys. 

Alguns noms ja destacaren com a futures promeses del nostre esport, com els de Josep Pellicer (AZ Binissalem Sports) o Mª Llucia Binimelis (Joan Capó Felanitx), amb dues medalles d’or cada un al programa Sub8, o els de Martí Jaume (AZ Binissalem, 8.46 als 50 metres) i Maroua Akracha (Joan Capó, 1:44.29 als 500) al programa Sub10. Entre els més grans de la jornada, els Sub12, es pogueren veure marques de valuosa precocitat, com els 4,20 que Sergi Reus (AZ Binissalem) marcà al salt de llargada, els 33,00 metres que assolí al seu company d’equip Martí Chaves al llançament de pilota. Entre les nines, sobresortí especialment Karla Mislata, del Claudia Troppa SC, triple campiona comarcal gràcies als seus triomfs a 60 metros llisos (9.07) i tanques (10.78) i al salt de llargada (4,00). Clara Serra, del VIVA Es Raiguer, es coronà als 500 metres amb 1:34.06. Els millors esportistes de l’atletisme base de Mallorca disputaran les seves respectives fainls insulars dissabte 5 (Sub8 i Sub10) i dissabte 12 de novembre (Sub12). 

El mateix dissabte, repartides entre el dematí i l’horabaixa, tingueren lloc unes noves jornades tècniques del Programa Nacional de Tecnificació Esportiva de la RFEA. Aquestes foren dedicades al sector de tanques i comptaren amb la coordinació de Claudia Troppa des de la FAIB, i del tècnic RFEA Jorge Marín Padilla. Una dotzena de joves especialistes de Mallorca i Menorca, així com també els seus tècnics, tingueren ocasió de reunir-se i compartir exercicis i una experiència molt engrescadora per a la seva promoció cap a categories superiors, amb la presència d’un expert com és Marín Padilla. 

Tot donant una passa més en la bona feina que ve fent la FAIB en la tecnificació de les seves joves promeses i l’ampliació de coneixements dels seus tècnics, gràcies a jornades coordinades entre la RFEA i la terriorial balear, aquestes escenificades a la pista d’atletisme d’Es Figueral, a Capdepera, gràcies a bona col·laboració de l’ajuntament i les institucions municipals. 

Populars 
Quant a l’apartat popular, l’asfalt deixà dues proves aquest cap de setmana. Dissabte capvespre s’estrenà la Carrera ‘Corre X tu Corazón’, organitzada per la Sociedad Española de Cardiología i la Fundación Española del Corazón, prova que tingué lloc al Portitxol de Palma en un clar exercici de conscienciació cap a la salut i la prevenció de cardiopaties. El programa ofería dues distàncies, 8 i 4 quilòmetres, i la prova llarga tingué com a guanyadors a Jesús Peralta i a Ilaria Sabbatini. Peralta s’imposà amb 27:11, pels 27:24 d’Andrea Sigismondi i els 27:41 de Pablo Zulet; mentre que Sabbatini registrà 30:46, pels 33:18 d’Anna Bardalet i els 33:48 de Frederique k. Jubbega. Quant als 4 quilòmetres, els atletes Matías Bennàser i Claudia Van Boven foren els més ràpids. El veterà del CA Sa Raval invertí 14:10 i quedà acompanyat al pòdium per Ignaci Garí i José M. Martínez, mentre que la jove Sub14 del Siurell-Sa Sini marcà 17:39, precedint en l’arribada a Bárbara Muñoz i Azucena Gil. L’esdeveniment arribà als 350 classificats en aquesta animada primera edició. 

Quant a diumenge dematí, la ‘Mallorca en Marcha en Contra el Cáncer’, ja en la seva setena edició, suposà una autèntica marea de color rosa pels carrers cèntrics de Palma. Amb sortida a l’Avinguda d’Antoni Maura, la cursa reuní a 350 participants, d’entre els quals els millors foren Ludovic Leguelles (amb 27:14, per davant d’Antonio Sánchez i d’Antoni Fons) i Victoria Benavides (30:29, per davant de Sabrina gregorio i de Mireia Huerta). Però fou la caminada no competitiva , la que a continuació donà major visibilitat a la causa de l’esdeveniment: més de 2.000 persones marxaren pel recorregut traçat donant força i recolzament a la causa de l’Asociación Española Contra el Cáncer. 

 

Resultats – Final comarcal de la Part Forana dels JEE 2022 
Resultats – Carrera ‘Corre X tu Corazón’ 2022 
Resultats – VII ‘Mallorca marcha contra el Cáncer’ 
Imatges – CE Total Team, Claudia Troppa SC, Elitechip, Teresa Ayuga (Última Hora)