Mallorca completa la seva oferta mentre Llobera continua intratable

L’activitat federada d’aquestes primeres hores de maig es completà a la delegació de Mallorca amb una jornada de pista pels més menuts del nostre atletisme i amb una cursa popular que pogué reeditar-se dos anys després. 

Dissabte 1 d’horabaixa, la pista de Magaluf acollí la PistaOlimpiada Calvià 2021, organitzada pel MultiCalvià Sports amb la col·laboració i el patrocini de Decathlon i del Institut Calvianer d’Esports. Fou una jornada dedicada pels atletes Sub12 i menors de Mallorca a la qual pogueren tenir un retrobament amb l’activitat de pista abans que es restableixin les jornades dels Jocs Esportius Escolars del Consell, fet previst per aquest mes de maig. 

L’esdeveniment d’aquest dissabte a Magaluf rebé aprop d’un centenar de petits participants en proves atlètiques tradicionals i algunes derivades de tall més lúdic i cooperatiu. Els atletes del Siurell-Sa Sini i del Sporting Calvià tingueren majoritari protagonisme al lliurament de premis, que reservà categories tant individuals com per equips. 

D’altra banda, diumenge tingué lloc el Quart de Marató a Maria de la Salut, prova popular que com tantes altres quedà sense edició el 2020 i que, enguany sí, pogué sumar la seva cinquena celebració. Tot i l’aturada de l’any passat, qui es mostra inamovible és Irene Portillo. L’atleta del CA Inca sumà ni més ni manco que la seva cinquena victòria a la distància principal, aquesta vegada amb un temps de 41:56, i acompanyada al pòdium per Agata Halas (CA Fidípides, 47:47) i per Agnés Oliver (48:29). El triomfador masculí fou Pedro Olmo (Amistat-NovomarHotel) gràcies a un temps de 36:41, amb Paco Ruiz (CT Consell, 37:15) i Biel gelabert (S’Esclat Sineu, 38:01), segon i tercer respectivament.

A la prova de 5 quilòmetres, Pere Antoni Ramis (VIVA Es Raiguer) aconseguí el seu segon triomf (ja s’imposà el 2016), gràcies a un temps de 16:14, front els 17:11 del veterà Llorenç Seguí (CA Sóller Tòfol Castanyer) i els 17:14 de Pedro Bonnín (Endurance SC). La millor fèmina fou aquí una altra veterana del CA Inca, Marga Ferragut, amb un temps de 19:29. L’acompanyaren al pòdium Sara Pita (CA Manacor, 20:20) i Mónica Bello (20:51). 

Pel que fa al protagonisme illenc fora de les Illes, aquest primer de maig tornàrem a tenir a Àngels Llobera triomfant més enllà del nostre arxipèlag, una vegada més a les Illes Canàries. La mallorquina del CA Montuïri sumà una nova fita al seu palmarès personal amb la victòria a la II Trail de Tababaire, celebrat a la localitat de La Oliva, a l’illa de Fuerteventura. Llobera prengué part a la modalitat de mitja marató, a la qual s’imposà amb un temps de 1 hora, 51 minuts i 8 segons. 

 

Resultats – PistaOlimpiada Calvià 2021 (pendents de publicació) 
Resultats – V Quart de marató ‘Maria de la Salut’ 
MultiCalvià Sports, Pilar Pellicer (Última Hora), Elitechip, CA Montuïri