Lucas Mola i Rebecca Brierbauer s’adjudicaren Sa Riba de Muro

Els atletes Lucas Mola i Rebecca Brierbauer foren els guanyadors absoluts de la Cursa popular de Sa Riba, esdeveniment que arribà a la seva desena edició després de dos anys d’interrupció a causa de la pandèmia. L’ocasió fou celebrada amb les habituals curses infantils inicials, a més a més d’una novedosa prova de canicross que tingué molt bona acollida. 

Quant a la prova principal, disputada sobre 7,3 quilòmetres, Toni Gran (VIVA Es Raiguer) marcà el ritme durant la primera meitat de prova, però superat l’equador de cursa fou deixat enrere pel seu company d’equip Andreu Marimón i per Lucas Mola (ADA Calvià). A la pujada final el menor dels Mola es mostrà lleugerament més fort i creuà la meta en primera posició, com ja féu al 2016, enguany amb un temps de 23:54. El local Marimón, guanyador de l’anterior edició de 2019, fou segon amb 23:59, i Gran mantingué la tercera posició amb 24:26. 

Com en algunes de les edicions anteriors de la prova, aquesta fou aprofitada per esportistes estrangers que es troben d’estada a l’illa i el pòdium femení d’enguany fou un clar exemple. La primera posició correspongué a la jove triatleta alemanya Rebecca Brierbauer, qui es classificà divuitena de la general amb un temps de 27:39. Les seves companyes de pòdium foren les seves competriotes també triatletes Emily Jurgens (29:59) i Lynn Bandmann (30:20). 

La prova organitzada per Sa Riba Club comptà amb una gran participació en el seu retorn al calendari, amb quasi 230 atletes a la cursa principal (i altres 80 a la modalitat de marxa nòrdica), més de 75 a les proves infantils i a prop d’una trentena a la prova de canicross, per un volum final de més de 400 dorsals classificats. 

Internacional 
El període de Setmana Santa deixà només una prova al nostre calendari regional però les actuacions balears també es donaren més enllà del territori nacional. Saïd Mechaal donà continuïtat al seu prodigiós inici de temporada estival amb la participació amb victòria als 10.000 metres dels 62th Mt. SAC Relays a Walnut, on dijous 14 dugué la seva marca personal fins els 28:45.98. L’atleta de l’ADA Calvià, a les ordres de Johny Ouriaghli, suma una fita més d’excel·lent rendiment durant la seva estada acadèmica a Califòrnia, la qual ha tingut la seva màxima expressió aquest mesos de març i abril. A l’altre extrem dels Estats Units, a Massachusetts, tingué lloc una nova edició, i ja són 126, de la longeva Boston Marathon, una de les ‘Six majors’, on participà el M40 de l’Amistat-NovomarHotel Julio González, classificat amb 2h57:05. Molt més a prop, concretament a Bucarest, Romania, la corredora de l’ADA Calvià Julia Augsburger es classificà desena al campionat nacional de 10 quilòmetres en ruta, amb un temps de 37:34 que evidencia la recuperació i progressió cap a la seva millor versió. 

 

Resultats – X Cursa de Sa Riba 
Imatges – FAIB (Dani Espada, Arxiu)