Logo

L’October Trail bat tots els rècords a la seva cinquena edició

Aquest tercer cap de setmana d’octubre deixà una de les grans proves de trail del nostre calendari, una October Trail que en la seva cinquena edició oferí una autèntica festa de l’atletisme a la natura, amb un extraordinari rècord de participació que superà els 1.200 participants entre les seves tres modalitats, i diversos rècords de temps per part dels seus guanyadors. 

La distància major, els 32 quilòmetres entre Son Bou i l’arribada a Calan Bosch, tingué com a emblemàtics guanyadors a Miquel Capó i Maria Allés. El veterà mallorquí del Joan Comes Sa Pobla (2h27:11) compartí emotiva arribada amb Biel Nadal (Salt CM), segon amb un segon més, mentre completava el pòdium d’honor Rubén Bobillo (Cecome Menorca Atletisme) amb 2h28:13. Quant a Allés, també del Cecome Menorca, assolí una nova fita, el seu quart triomf consecutiu a la cursa llarga del programa (fou segona a la primera edició), enguany amb un temps de 3h05:39, per a fer-se una mica més llegenda dins el palmarès de la prova. Victoria Albelda (Gymnápolis CE) i Marina Parenti (ASD Falchi Lecco), l’acompanyaren al pòdium amb 3h12:29 i 3h21:12 respectivament. 

Les curses de 19 i 11 quilòmetres fregaren els 500 classificats cada una. La distància mitjana del dematí tingué com a guanyadors Miquel Àngel Capó (Joan Comes Sa Pobla) i Ana Bueno (+QTrail), amb temps respectius de 1h20:10 i 1h43:20. Jorge Cano i Adrián Miralles, així com també Clara Coll i Katherina Chaplin també pujaren als calaixos. Quant a la cursa curta, deixà un desenllaç vibrant entre el Sub18 Manuel Domínguez i Migue Huguet, resolt a favor del primer per només un segon: 48:01 per 48:02. Toni Florit fou tercer amb 48:58; mentre que la millor fèmina fou Maribel Bennasar, en un memorable i exitòs dia pel Joan Comes Sa Pobla, gràcies a un temps de 59:22. Georgina Campins i Maribel García, 1h00:28 i 1h00:55 respectivament, completaren el pòdium d’honor. 

Nou exercici de base i tecnificació a Mallorca 
El calendari regional deixà dues activitats més, ambues celebrades a Mallorca dissabte 21. D’una banda, pel dematí, el CTEIB acollí el primer capítol de les finals comarcals dels Jocs Esportius Escolars protagonitzats per les categories base (Sub8, Sub10 i Sub12), en aquest cas, implicant les escoles atlètiques de Palma i Ponent. Aquest proper dissabte 28 tindrà lloc la final corresponent a la part forana de l’illa, mentre que les finals insulars es repartiran entre els dissabtes 4 i 11 de novembre. 

D’altra banda, tot i que al mateix CTEIB, tingueren lloc unes noves jornades tècniques del PNTD, en aquest cas relatives al llançament de disc. Novament coodinades pel responsable del sector de la FAIB José Juan Vellibre, les jornades comptaren en aquesta ocasió amb l’aportació experta del tècnic RFEA Jorge Gras Tirado. De les dues sessions realitzades prengueren part 8 joves Sub16 i Sub18 de Mallorca i Menorca amb bona projecció a l’especialitat, a més a més d’altres 8 tècnics responsables i interessats. Durant les jornades, tots ells pogueren aprendre exercicis d’escalfament i treball tècnic i específic, així com també resoldre dubtes i guanyar experiència i motivació. 

 

Resultats – V October Trail 
Resultats – Final Comarcal Palma-Ponent dels JEE 
Imatges – Elitechip, Dani Espada, FAIB