Lloret de Mar escenifica la devoció balear pel trail

Aquests 15 i 16 d’abril foren els dies en què començà una nova edició del Campionat d’Espanya per Clubs. La Liga Iberdrola (campionat femení) i la Liga Joma (masculí) celebraren les seves primeres jornades a distints indrets de la geografia nacional i com no podia ser d’altra manera, molts dels nostres atletes, un total de 14, participaren defensant els interessos dels seus clubs. 

Es contaren en total tres triomfs individuals a càrrec de Lluís Fullana (9:08.93 als 3.000 m/obstacles, en favor de l’Unicaja Jaén a Elx), José Ángel Pinedo (18,09 a pes, pel Fent Camí Mislata a Saragossa) i David Abrines (58,78 a javelina per l’Atletismo Albacete a Madrid), a més a més de les aportacions d’Inés Pascual i Esperança Cladera als 4×100 del Valencia Atletismo i Unicaja Jaén, respectivament, guanyadors als seus encontres amb 45.99 i 46.97. De la resta d’actuacions, el vent espenyà molts de rendiments, tot i així, podem destacar els 6,73 que assolí Nicolás Vila (Universidad Oviedo) a llargada a Gijón, o els 22.17 que marcà Sebastià Pons (AA Catalunya) a Cornellà, Barcelona. 

L’altre gran esdeveniment nacional del cap de setmana tingué lloc diumenge 16 dematí a Lloret de Mar, Girona, amb el Campionat d’Espanya de Curses de Muntaya, o ‘trail curt’, esdeveniment que comptà amb una nombrosa participació balear de ni més ni manco que una vintena d’atletes. Una representació que deixà un balanç de tres medalles a les categories màster: els bronzes de Maria Ramis (CA Montuïri) a F45 i José Antonio Arnau a M60, a la prova de 16 quilòmetres, a més a més de la plata de Paco Blasco (CA Atlas) a la categoria M70, en el seu cas a la prova de 7 quilòmetres. A la mateia cursa curta, l’eivissenca Mar Ribas (CA Sa Raval) quedà a només una passa del pòdium, quarta, a categoria Sub20. 

Altres actuacions destacades a la LloreTrail foren els ‘top-tens’ dels millors clasificats a categoria absoluta: Bel Calero fou novena d’Espanya i la millor del Joves de Berga que es féu amb el bronze per equips, mentre que Damià Ramis (Brooks RC) fou desè d’Espanya a categoria masculina. També són dignes de menció les classificacions de José L. García Pujadas (CD Surco Lucena), 12è, Sergi Beltran (Siurell-Sa Sini), 25è, José Antonio López (CA Manacor), 6è M35, Manolo Picó (CA Montuïri), 6è M50 i Pep Nicolau (CA Manacor), 7è M60. Naturalment, també hem d’esmentar la valuosa doble actuació per equips que assolí el CA Manacor, 13è a categoria masculina i 9è a la femenina. 

Per a concloure el repàs a les actuacions balears fora de les Illes d’aquest cap de setmana, cal esmentar la brillant actuació de Nil Riudavets (Artiem SC) als 10 Km de Mann-Filter Maratón de Zaragoza, on fou 13è amb notables 32:47. Maria Pallicer, única representant balear al Cpat. Espanya de 10 Km en ruta celebrat a Huelva, no pogué concloure la cursa. 

 

Imatges – CA Manacor, Paco Blasco, Miquel Merino/FCA, LaSansi, José Miguel/RFEA