Logo

L’atletisme base i familiar acumula protagonisme a Mallorca

L’equador d’octubre ha aglutinat a Mallorca una sèrie d’esdeveniments atlètics on els més menuts i l’atletisme popular més familiar han estat els principals ingredients protagonistes. 

Els primers actes foren ja divendres 14. La localitat calvianera de Peguera acollí una nova edició de la Junior Challenge Mallorca Run i de la Challenge Women Mallorca, activitats dins del marc del triatló internacional de mitja distància Challenge Mallorca. Una multitud d’infants, en primer torn, i de dones, en el segon, donaren vida a aquesta primera part del programa d’un esdeveniment ben mediàtic que ha estès la seva atenció molt més enllà de Mallorca. La cursa femenina, de 4,3 quilòmetres, fou encapçalada per la F40 del Playas de Castellón Susana Fernández, amb un temps de 13:50. 

Ja dissabte 15, l’atletisme familiar tingué una altra oportunitat amb la novena etapa del Circuit de Curses Familiars per la Serra 2022, que en aquesta ocasió dugué la seva estructura a Puigpunyent. El Hotel Son Net fou epicentre i punt de concentració d’una jornada molt engrescadora i que fou un fidel reflexe del creixent èxit que aquest programa del Consell de Mallorca té a l’illa. 

Simultàniament a la jornada a Puigpunyent, de caire més divulgatiu, tingué lloc una altra més propera a l’àmbit competitiu: les finals dels Jocs Esportius Escolars celebraren al CTEIB el primer del seus actes amb la final comarcal de Palma i Ponent, on les escoles atlètiques de Palma, Calvià, Andratx i s’Arenal-Llucmajor desplegaren tota la seva bona feina de base, protagonitzada aquesta vegada per més de 200 menuts d’entre 4 i 11 anys. Entre els Sub10, Tomás Roca i Marta Méndez, tots dos del Siurell-Sa Sini, aconseguiren guanyar les dues proves en què competiren, i al programa Sub12 destacaren especialment Víctor Piña (ADA Calvià), dominador dels llançaments (9,25 a pes i 39,00 a pilota) i Cora Del Rey (Speed Club), imponent triomfadora als 60 m/tanques (10.44) i al salt de llargada (4,00 metres). 

Aquest proper dissabte 22, la pista de Sa Torre des Enagistes acollirà la final comarcal corresponent a la Part Forana, darrera aturada abans de les finals insulars de novembre. 

 

Imatges – Challenge Women Mallorca, Esports del Consell de Mallorca