La Illa dels Trails celebrà la seva primera festa de 2022

L’activitat atlètica a nivell autonòmic quedà completada aquest primer cap de setmana de febrer amb dues proeves populars celebrades diumenge 6 dematí. Si el gran campionat de pista de dissabte tingué lloc a Eivissa, precisament foren Mallorca i Menorca els escenaris d’aquestes dues proves dominicals. 

Més de 600 participants prengueren part de la IX Trail dels Fars, al primera de les grans proves del sector celebrades a l’illa menorquina. Sobre el seu format habitual amb tres distàncies programades, els millors a la cursa de 46 quilòmetres foren els mallorquins Guillem Duran i Àngels Llobera. L’atleta de l’ADA Calvià mostrà la seva fortalesa actual i ja al primer pas intermig, a Binimel·la, gaudia de dos minuts d’avantatge sobre el seu més immediat perseguidor, Alberto Aurensanz. Mentre que Duran incrementava a poc a poc el seu marge, els canvis es donaven per darrere: poc després de l’equador de la prova, Aurensanz era passar per Albert Martínez, del Menorca Trail, i irremeiablement fixat a la tercera posició. Duran millorà la seva tercera posició de 2021 mitjançant exhibició, i gràcies a un temps final de 3h33:12. Martínez i Aurensanz completaren el pòdium amb 3h:39.48 i 3h44:04 respectivament. 

Quant a Llobera, la pollencina del CA Montuïri semblà en un principi dominar de forma incontestable la categoria, però després d’un avantatge que fregà els deu minuts entre els punts de La Vall i Son Morell, abans de Faro Nati aquesta diferència es reduí considerablement fins els quatre minuts, menys de dos a la línia d’arribada final: 4h21:11 pels 4h22:58 que registrà Maria Fiol, del Menorca Trail Es Castell. La tercera posició fou per Mari Allés, aquesta del Cecome Sant Lluís, amb 4h31:26. 

A les proves més curtes es superaren els 220 participants a cada una d’elles. Sobre els 21 quilòmetres de la mitja marató, els millors foren Marc López i Ana Bueno. L’esportista del CE Island Sport s’imposà amb 1h29:00, per davant Enric Pons i Miguel Huget, ambdós del Menorca Trail, amb temps respectius de 1h29:30 i 1h30:01. Quant a Bueno (Correcaminos Ferreries), fou la millor gràcies a un temps de 1h50:28, pels 1h55:15 de Margalida Perelló i els 1h55:27 de Laura Ruiz (Menorca Trail). 

Als 11,8 quilòmetres, Juan Moreno (Cecome Sant Lluís) repetí el seu èxit de 2021, enguany amb un temps de 45:10. L’acompanyaren al pòdium els corredors del CE Island Sport Toni Florit (47:33) i Lluís Camps (49:27). La millor fèmina fou Mar Bosch, des de la dinovena posició de la general, amb un temps de 55:14. Lena Moll (CE Island Sport) i Mónica Bosch (Artiem SC) completaren el pòdium d’honor amb 55:52 i 58:08 respectivament. 

Sa Pobla 
L’altra prova que ens deixà diumenge dematí fou la Mitja marató de Sa Pobla, a Mallorca, la qual tornà al calendari dos anys després amb la seva catorzena edició, amb més de 500 atletes de totes les edats. 

A la prova principal, sobre els 21.098 quilòmetres els millors foren Lucas Mola i Chloé Serra. El menor dels Mola (ADA Calvià) compartí gran part del recorregut amb Alejandro Álvarez (Diana AC) i el veterà Tolo Fiol (Can Calco Hotels), però es mostrà més fort al tram final i s’apuntà la victòria amb bons 1h11:58. El M50 local no arribà massa enfora i continuà amb el seu gran rendiment registrant 1h12:22. Álvarez completà el pòdium amb 1h14:22. Quant a Serra (NewWave Bicicletes), creuà la meta en primera amb escasos 100 metres d’avantatge: 1h28:34 pels 1h2:59 de Larisa Sägesser. Completà el pòdium d’honor Maribel Camallonga (Es Pedal), amb 1h32:46. 

El mateix dematí, a més a més de les proves infantils es celebraren per quarta vegada els 10 quilòmetres, enguany amb Adrián Guirado com a convidat de luxe. L’eivissenc de la PD Santa Eulària s’imposà amb un temps autoritari de 31:00 i encapçalà un pòdium de gran nivell que completaren Iñaki Pena-Manso (31:42) i Martín Cuart (Amistat-NovomarHotel, 31:58). Però si la prova masculina gaudí de bons registres, la categoria femenina no quedà gaire enrere, gràcies a la progressió que ve realitzant Isabella Orellana. La corredora de l’Endurance SC entrà en la posició 32 de la general amb un notable temps de 37:28, amb gairebé dos minuts d’avantatge respecte Verónica Castro (39:27) i Margarita Llobera (40:14), les seves acompanyants en el pòdium. 

Una pàgina apart sobre asfalt escriví el veterà Joan Pere Carbonell. El M50 de l’ADA Calvià participà a la Marató de Miami on aconseguí la tretzena posició a la cursa popular amb un notable temps de 2h52:36, que li permeté classificar-se segon dins del seu grup d’edat. 

 

Resultats – IX Trail dels Fars 
Resultats – XIV Mitja marató de Sa Pobla 
Menorca Illa de Trails, Elitechip, Laura Becerra (Última Hora)