Kipruto i Winnicka encapçalaren la festa de la Ibiza Media Maratón

Aquest dissabte 25 la pitiüsa Eivissa també tingué la seva part de protagonisme al calendari atlètic autonòmic, gràcies a la VIII Ibiza Media Maratón, prestigiosa prova organitzada per l’AD IBiza Half Triathlon que tornà al calendari dos anys després amb força, i una participació total de 400 atletes entre les seves dues modalitats. 

A la principal, la dels 21,098 quilòmetres, els millors foren Edwin Kipruto i Natalia Winnicka. El kenià del Trace Tenerife demostrà la seva condició de cap de cartell amb un fort ritme que ni tan sols el seu company d’equip Cheshari Kirui pogué seguir. Només el local Youseff Ben Hadi (CA Ibiza), implacable guanyador dels 10Km Sant Mateu la setmana anterior, aconseguí acompanyar Kipruto fins el darrer tram de cursa. Però el kenià es mostrà més fort i finalment s’adjudicà el triomf amb un temps de 1 hora, 5 minuts i 10 segons, pels 1h05:54 de Ben Hadi. Kirui mantingué la tercera posició amb 1h08:52. El temps de Kipruto resultà la segona millor victòria de la prova, i el cinquè temps en l’històric global, només superat pels quatre primers classificats de l’edició estel·lar de 2019. 

A categoria femenina, la rumanesa Natalia Winnicka aconseguí millorar la seva segona posició de 2019 i es féu amb la victòria amb 1h30:16. L’atleta del Prorunners Barcelona arribà a la divuitena posició de la general i amb un marge notable respecte Paola Mª Niño (Correligero Cuenca), segona amb 1h32:34, i Klinta Lauska, tercera amb 1h36:20. 

A la prova de 10 quilòmetres s’imposaren Crlos Ferrando i Carolina D’Amico. El corredor del CA Safor Teika fou autoritari al cap de cursa i s’anotà el triomf amb un temps de 34:38, pels 35:58 de Francisco Sirvent (CA Alicante) i els 38:13 d’Adrián Torres. Per la seva part, D’Amico (Ibiza Trail) s’apuntà la victòria entre les fèmines des de la tretzena posició de la general, amb un temps de 44:44. Quedà acompanyada al pòdium d’honor per Alizee Kervevan i Mercedes Mayor, que registraren 45:14 i 49:06 respectivament. 

 

Resultats – VIII Ibiza Media Maratón 
Elitechip, Dani Becerra (CA Ibiza)