Inca i Ciutadella tancaren octubre amb dues festes de l’atletisme popular

Els municipis d’Inca i Ciutadella foren els escenaris de les dues activitats competitives que el nostre calendari oferí per a tancar el mes d’octubre. En tots dos casos, resultaren curses molt animades que movilitzaren a prop de 900 participants entre les seves distintes modalitats. 

Adrián Guirado i Julia Augsburger foren els grans triomfadors a la IX Cursa de Sa Galleta celebrada dissabte 29 a la capital des Raiguer mallorquí. El corredor de la PD Santa Eulària encapçalà amb un temps de 15:53 (sobre 5 quilòmetres de recorregut) un pòdium de prestigi que completaren Iñaki Pena-Manso (CM Mallorca, 16:08) i el màster Charly Outón (Atletisme Inca, 16:58), qui compartí arribada amb un dels emblemes de la cursa, Roberto Aguilar. Quant a Augsburger, l’atleta de l’ADA Calvià afegí un èxit més al seu llistat d’aquest notable 2022 des de la tretzena posició de la general, i amb un temps de 18:38. La local Amelia Álvarez (VIVA Es Raiguer) fou qui quedà més a prop, segona amb 18:55, mentre que l’atleta del CA Manacor Sara Pita fou tercera amb 19:41. 

Aquesta novena edició de la prova inquera mostrà un compromís i un recolzament absolut cap a la figura de Cristina De Ves, qui agraí a l’organització tota l’ajuda i col·laboració per a la seva causa, visibilitat i investigació de les malalties priòniques. 

Menorca 
Un día després, el dematí de diumenge 30, el focus d’atenció es traslladà al ponent menorquí, a Ciutadella, per la disputa de la XXII Mitja marató de Menorca. El Passeig des Born s’omplí d’atletes i aficionats que deixaren estampes molt atractives, d’aquelles que per sort, cada vegada es troben menys a faltar després dels darrers anys. 

Entre les diferents curses programades es fregaren els 600 participants, i a la prova principal, els 21,098 quilòmetres, els millors foren Sergi Reurer i Maria Pallicer. El corredor de l’Alaior Esport es mostrà intractable en el seu rendiment, i un any després de guanyar els 10 Km, s’imposà a la prova llarga amb 1h12:54. Segon fou Alex Vidal, atleta emergent que després del seu tercer lloc a la Zafiro Palma Marathon sumà un altre pòdium de prestigi a Ciutadella amb 1h15:43, amb Joan Moreno (Cecome Sant Lluís) tercer en 1h16:19. Encara dins del top-10 de la distància, creuà la meta la guanyadora femenina, Maria Pallicer. Només una setmana després del seu flamant títol nacional a Pinto sobre 5 quilòmetres, la veterana ferrerienca sumà un èxit més amb la seva victòria a l’arribada des Born, a la seva impressionant llista: Pallicer ja signà la victòria a la Mitja marató de Menorca el 2021, i a les quatre edicions entre 2016 i 2019. El seu temps d’enguany fou de 1h23:23, pels 1h29:05 de Marina Bagur (CA Ría Ferrol) i els 1h29:06 de Tònia Pons (Sant Lluís), qui també pujaren als calaixos. 

Els 10 quilòmetres superaren el centenar i mig de classificats i de tots ells es feren amb la victòria Christian Chucay i Katty Holguin. El corredor de l’Immoderatus aconseguí una còmoda victòria gràcies a un temps de 33:59, per davant dels 34:41 de Miquel Muntaner i els 36:04 de Benoit Fourmont. Quant a l’atleta de l’Alaior, signà 41:20 des de la vintena posició de la general i precedí els 42:11 de Lena Moll i els 45:59 de Melody Brown, ambues del CE Island Sport. La cursa popular de 4,5 quilòmetres fou liderada enguany per l’emblemàtic Rafel Quintana (Alaior, 14:30) i per Laura Juanico (Artiem SC, 20:00), qui completaren el quadre d’honor d’un bell dematí d’atletisme popular. 

 

Resultats – IX Cursa de sa Galleta 
Resultats – 10 Km i XXII Mitja marató de Menorca 
Imatges – Elitechip, Josep Bagur (Última Hora)