El III Campus Femenino Ibiza estén amb èxit l’ascens imparable del trail femení

Ja són tres edicions i el seu creixement continua imparable. El Campus Femenino Ibiza tornà a ser un èxit major que les seves edicions anteriors, i és que l’aliança entre Aroa Sío, atleta gallega de primer nivell al trail internacional i Fátima Blázquez, directiva del Trideporte Club i organitzadora de l’esdeveniment, sembla haver trobat la fòrmula per a la promoció de l’esport femení sense sostres de cap tipus. 

Des de divendres 30 de setembre fins diumenge 2 d’octubre, les participants, 23 en total en aquesta edició, han pogut gaudir de xerrades instructives i d’activitats esportives d’evasió amb una atmòsfera propera i plena de confiança. 

L’aprenentatge començà ja divendres capvespre, amb la Casa de la Igualtat com a escenari, on el grup de participants tingueren la primera trobada amb Sío i Blázquez, on es pogueren presentar i compartir vivències i orígens derivats de la seva pràctica esportiva. Aquesta primera sessió ja deixà emocions de pes quan un grup de les assistents revelà haver superat distints tipus de càncer, amb l’esport i la natura com a protagonistes de primera fila a la seva recuperació i superació de les adversitats. El programa de dia 30 conclogué amb una sortida nocturna on l’aprenentatge fou tan pràctic, pel correcte ús del llum frontal, com emocional, amb l’afrontament d’una sessió d’esforç amb la foscor. 

Dissabte 1 tot el grup es desplaçà cap a Formentera, per a continuar la seva convivència i per a prendre part al IX Triatló Olímpic de Formentera. Bé individualment o formant equip, les dones de l’expedició del Campus demostraren la seva valentia amb les modalitats que menys dominaven, com fins i tot pogué passar amb Aroa Sío al sector de natació. Però la gallega demostrà una vegada més la importància de fer front a les pors, evitar pensaments negatius i concentrar-se en gaudir. 

El productiu cap de setmana es tancà diumenge amb una masterclass sobre l’ús dels bastons de trail en carrera, un aspecte tècnic clau al trail per la seva doble funció de recolzament i seguretat, així com una detallada llista de consells sobre la preparació d’una motxilla de competició o prova important d’aquest sector atlètic. 

“Allò que fa que aquest campus sigui un èxit és el bon ambient que es respira entre totes les dones que formen part d’ell. El vincle que es crea entre totes nosaltres és realment màgic. La prova d’això és que totes les assistents d’enguany ja estan desitjant repetir experiència. Aquí es senten lliures per a demanar qualsevol cosa, mostrar les seves inseguretats… Tot i que ens trobem al 2022, encara son molts els tabús i les barreres que ecara hem de trencar. Per això seguim treballant i impulsant iniciatives com aquesta”, apuntà Fátima Blázquez. 

Sense cap mena de dubte, el III Campus Femenino Ibiza té els insgredients per a promoure d’una manera sana i engrescadora l’esport entre la població femenina. Una bona organització dirigida per Fátima Blázquez, la presència i l’experiència d’una atleta com Aroa Sío, l’illa d’Eivissa i els seus paratges naturals… i fins i tot, una possibilitat d’aplicació com són els 3 Días Trail Ibiza, prova que enguany tindrà lloc del 2 al 4 de desembre. De ben segur que moltes de les participants al campus, tornaran a gaudir de la natura, aquesta vegada amb dorsal, en només dos mesos. 

 

Imatges – TriDeporte