La gran empenta de José Ángel Pinedo

Ha arribat el moment. Aquest dissabte 8 José Ángel Pinedo debutarà amb la selecció espanyola absoluta a la Copa d’Europa de Llançaments que tindrà lloc a la ciutat croata de Split. Serà a la prova de pes sènior, a un dels dos torns que es celebraran dissabte. 

Pinedo, qui ja va gaudir d’experiències internacionals a les categories inferiors entre 2007 i 2009 (destacant el Mundial Sub18 d’Ostrava 2007 i l’Europeu Sub20 de Novi Sad 2009), dona una passa més en el seu camí dins l’èlit nacional i més d’una dècada després tornarà a vestir la samarreta d’Espanya, però en aquesta ocasió ho farà amb la selecció absoluta. 

El mallorquí del Fent Camí Mislata promocionà de les categories prèvies a l’absoluta amb il·lusionant progressió, i ja al seu segon any com a atleta Sub23, el 2011, arribà fins els 17,30 i al seu primer campionat nacional absolut. Tot i continuar a un nivell altíssim, estancà la seva progressió cinc anys, i el 2016 tornà a millorar fins els 17,86, però fou el 2017 quan esclatà del tot: 19,09 i una plusmarca que encara avui és vigent… tot i que podria tenir els dies comptats. 

Després de la seva primera medalla absoluta a pista coberta (bronze a Madrid 2021), l’abril anà fins els 19,04 a un control a Palma. Un llançament que és el més llarg registrat a terres balears, que li donà la mínima per Split 2021, i que el deixà a les portes d’una nova fita dins la seva carrera. 

José Ángel Pinedo, sempre de la mà del seu entrenador José Juan Vellibre, vol seguir arribant una mica més enfora. I el seu debut internacional absolut d’aquest 

cap de setmana pot resultar una ocasió immillorable.