García Pujadas i Córdoba revitalitzaren la Mitja marató de Cala Ratjada

Els atletes José Luis García Pujadas i Rosa Córdoba es feren amb el triomf a la Mitja marató de Cala Ratjada, clàssica del gran fons mallorquí que recuperà la seva activitat tres anys després amb la seva trenta-dosena edició i que comptà amb una participació, entre les seves dues modalitats oferides, superior als 150 participants. 

A la prova llarga, sobre exigents 21,098 quilòmetres, els atletes de primera filera balear no fallaren al seu reclam. José Luis García Pujadas (CD Surco Lucena) s’apuntà una victòria còmoda, que gaudí amb 1h13:37 final i amb més d’onze minuts d’avantatge. L’acompanyaren al pòdium Daniel Redondo (Atletismo Alcorcón, 1h25;14) i Guillermo García (Amistat-NovomarHotel, 1h25:34). Quant a Córdoba, la veterana del CA Montuïri dominà la categoria femenina amb facilitat similar a García Pujadas. En el seu cas, el registre fou de 1h31:56, el qual signà des de la setena posició de la general, amb quasi vuit minuts de marge. Victoria Benavides (Can Calco Hotels, guanyadora el 2017) i Marga Adrover (CA Campos), completaren el pòdium amb 1h39:36 i 1h39:38. 

Quant als 10 quilòmetres, els millors foren David Navarro i Bel Calero. L’atleta del Casablanca Mapei es féu amb el triomf amb 34:57 i un minut de marge respecte Adrián Miralles (CA Joan Comes Sa Pobla, 34:58) i Miquel Muntaner (36:29). Immediatament després de Muntaner, la següent qui creuà l’arribada ja fou la primera fèmina. Bel Calero (Malift Mallorca Trail) fou quarta de la general amb 38:21, i quedà acompanyada al pòdium per Maria Ramis (CA Montuïri, 40:52) i per Marga Fullana (CA Garden Hotels, 41;29). 

L’activitat popular ja començà dimarts 21 amb una nova edició de la Revetlla de Sant Joan, tradicional nocturna celebrada a Muro. Fou dissabte quan es completà el cap de setmana amb dues proves més, totes dues celebrades també a Mallorca dissabte horabaixa. A la Colònia de Sant Jordi, Artà, tingué lloc la Cursa ‘Arran de Mar’, la qual arribà als seu dsè aniversari. Més de 200 atletes de totes les edats gaudiren de la prova organitzada pel CA Artà. A la distància de 10 quilòmetres s’imposaren Joan Moragues (35:40) i Aina Sureda (45:24), amb Fabian Ruf, Amador Font, Ana Mª Giménez i Came Sureda ambé als pòdiums d’honor. D’altra banda, als 5 quilòmetres foren Pere Castell (Atletisme Inca, 17:34) i Marian Campillo (Endurance THB, 21:27) qui es feren amb la victòria, quedant acompanyats al pòdium per Pedro J. Dols i Simon Myatt, en homes, i per Marilena Socias i Catalina Calafat, en dones. 

L’altra prova popular del cap de setmana fou l’exigent Camí de Ferro. La prova organitzada per Víctor Calvo SL es consolidà una any més amb la seva quarta edició i una participació superior als 300 atletes. Dissabte capvespre les vies ferroviàries del tren de Sóller quedaren ocupades per un bon grup d’atletes, liderats a la línia d’arribada per Juan Mª Jiménez i Mari Allés. El corredor de Green Power ST fou el més ràpid unint Palma i la Vall amb un temps de 1h55:48, pels 1h56:44 de Pep Joan Serra i els 2h00:35 d’el Houcine Ikken. Quant a Allés, la menorquina del Cecome Sant Lluís s’apuntà el triomf amb un temps de 2h27:06 i ampli marge respecte Catalina Preto (+QTrail, 2h36:46) i Aina Mª Comas (s’Esclat Sineu, 2h45:39). La prova curta de 13 quilòmetres, amb sortida a Bunyola, els millors foren Joan Noguera i Lila Benabarre, amb temps respectius de 50:11 i 1h00:09. Marc Bennasar, Adrián peralta, Victoria Albelda i Sara Domínguez completaren els pòdiums d’honor de l’edició. 

 

Resultats (pendents de publicació) – Revetlla de Sant Joan 2022 
Resultats – X Cursa ‘Arran de Mar’ 
Resultats – IV Cursa Camí de Ferro 
Resultats – XXXII Mitja marató de Cala Ratjada 
Imatges – Emilio Queriolo (Última Hora), Aj. Capdepera