Logo

El futur de l’atletisme balear deixà bona empremta al CTEIB

La pista d’atletisme del CTEIB escenificà aquest cap de setmana un emocionant Campionat de Balearrs Sub16 i Sub18 en tres apassionants jornades que, si bé patiren en alguns moments un vent excessiu que impedí més marques de relleu vàlides, no per això deixaren de brindar un espectacle de molt valuosa projecció. 

La jornada matinal de dissabte ja començà amb un dels moments titulars de l’esdeveniment: la millor marca balear Sub16 de la història que Paula Lorenzo establí als 300 m/tanques. L’atleta del Claudia Troppa SC, qui tancà abril amb una marca de 44.31, a 0.16 de la plusmarca que establí la seva germana Inés, realitzà una cursa sense reserves, ella contra el cronòmetre… i creuà la meta en espectaculars 43.60, tercera millor marca nacional de sempre. 

El programa Sub16 femení deixà patent la bona generació del club gavellí, amb tres ors individuals més: precisament dos a càrrec d’Inés Lorenzo (a 100 llisos i 100 m/tanques), un altre obtingut per Maria Servera a alçada, a més a més dels dos relleus aconseguits juntament amb la seva companya Cristina Miquel. A la mateixa categoria també foren dignes de menció les actuacions d’Ayu Espinosa (CA Pitiús), 5,46 (+2.0) a llargada i mínima nacional, i el domini del Pegasus AC als llançaments i al salt amb perxa, on pujaren al primer calaix Erika Vera (perxa i martell), Leticia Rossetto (pes i disc) i Ariadna Jaume (javelina). La menorquina Jimena Pons (Cecome Menorca) deixà un portentós doblet daurat amb els seus triomfs a 1.000 metres i 1.500 m/obstacles. 

Entre els nins Sub16 resultaren vibrants les curses de mitja distància, guanyades per Alex Chicano (ADA Calvià, 2:43.20 als 1.000 metres), Geray Mota (Speed Club, 1:30.19 als 600) i Marc Truyol (Cecome Menorca Atletisme, 4:39.79 als 1.500 m/obstacles, mínima nacional). Aquí dominaren les seves dues especialitats l’eivissenc Josep Tur (CA Sa Raval), als 300 llisos (38.04) i amb tanques (42.87) i el mallorquí Joan Estelrich (CE Total Team), campió a pes i javelina (37,50). 

La categoria que presentà més nivell en el seu conjunt fou la Sub18 femenina, amb mitja dotzena de mínimes nacionals al seu programa… que haurien pogut ser més si el vent no hagués bufat tan fort. Intens fou el mà a mà que protagonitzaren Núria Muntaner (Speed Club) i Alba Serrano (Diana AC) als 200 metres, 24.95 per 25.15 respectivament, mínima nacional en ambdós casos. Serrano sí que resultà intractable als 400 metres (58.17, mínima), com Ariana Robles (Aldahra Lleida) al seu doblet 800-1.500 (2:19.90 i 4:44.83). Amelia Weeks (Pegasus) resultà implacable als 100 metres amb 11.88 (llisos) i 14.08 (tanques), marques de primer nivell de no haver estat pel vent excessiu. Hayat Abdeselam (Siurell-Sa Sini) també es penjà dos ors, gràcies en el seu cas als triomfs als 400 m/tanques i triple salt (11,93 ventosos, 11,77 vàlids, igualment mínima nacional). Carla Jaume fou una altra guanyadora inaccessible gràcies al seu millor tir de 37,38 metres a javelina, mínima. 

El seu company d’equip i d’especialitat Carlos Grau fou un dels protagonistes a la categoria Sub18 masculina, amb el seu títol signat amb un millor tir de 50,71 metres. La categoria també deixà els doblets daurats de Carles Vich (Siurell) a 100 llisos i amb tanques, Diego Paz (CA Palma) a 400 i 800, Mark Roper (CA Pitiús) a 3.000 llisos i 2.000 m/obstacles (6:13.18, mínima nacional) i Tobias B. Shepherd (Pegasus AC, 400 m/tanques i disc). 

Fou precisament el club alat qui conclogué el campionat liderant el medaller, amb un total de 25 medallas obtingudes entre les quatre categories participants, 13 d’elles d’or. Aquesta classificació honorífica la completaren el Speed Club (22 medalles) i el Claudia Troppa SC (14 medalles), tots dos amb 8 ors. 

Base i família 
El cap de setmana deixà un nou episodi de dues de les activitats més enriquidores del Consell de Mallorca. Dissabte dematí tingué lloc una nova etapa del X Circuit de Curses Familiars a la Serra, aquesta vegada amb aturada a Campanet. El recinte de Ses Fonts Ufanes fou testimoni d’una nova prova esportiva i divulgativa compartida per totes les edats, als peus del sempre incomparable marc de la Serra de Tramuntana. 

D’altra banda, també dissabte dematí, la pista municipal d’Inca acollí la quarta jornada de pista dels Jocs Esportius Escolars per les escoles atlètiques de la Part Forana. Aquesta fou la darrera que els joves dels pobles de l’illa mallorquina gaudiran abans de l’aturada per les vacances d’estiu. Una vegada més, els més menuts de l’atletisme insular pogueren demostrar els avenços en les seves habilitats de cursa, salt i llançament, així com també realitzar nous descobriments en la seva afició i formació esportiva. 

 

Resultats – Cpat. Balears Sub16-Sub18 2023, Final Balear dels Jocs Escolars DGEiJ 
Imatges – Dani Espada (resum gràfic), Consell de Mallorca