Formentera celebrà la seva gran festa del trail

Fora de les pistes, el calendari atlètic federat deixà aquests primers dies d’abril un dels esdeveniments més mediàtics de l’any, en concret dins del sector del trail: la Formentera All Round Trail. La prova organitzada pel Consell Insular de Formentera, la PE Son Marçañ i el GE Espalmador, una de les poques del nostre calendari que no ha vist interrmopuda la seva sèrie als darrers anys, reuní a la seva onzena edició més de 500 participants entre les seves tres modalitats, la volta completa a l’illa, la versió Half i la Tros de FART. 

La prova completa, sobre 72 quilòmetres, quedà guanyada per Miquel Ensenyat i Maria Fiol. El mallorquí del Club Marathon Mallorca marxà en solitari des dels primers compassos de prova, ja amb segons d’avantatge al primer punt de control, marge que anà ampliant-se amb el pas dels quilòmetres. El temps final d’Ensenyat fou de 6 hores, 20 minuts i 41 segons i quedà acompanyat al pòdium per dos asidus al quadre d’honor de la prova formenterenca: Francisco J. Serra (6h42:08, guanyador el 2015) i Boris Baer (6h53:57, en el seu sisè pòdium a la prova), tots dos de l’Adobe Team Eivissa. Quant a la menorqunia Fiol, l’atleta del Menorca Trail Es Castell s’atreví amb la prova completa amb inqüestionable èxit. Dos anys després de guanyar la Tros de FART, Fiol s’apuntà l’èpica major amb 7h58:57, des de la 17ª posició de la general. Segona fou qui compartí la primera hora i mitja amb ella, la també menorquina Eva Orives (Trideporte.com, 8h26:07), mentre completava el pòdium Ana Benito (CA Tortuga Algemesi, 8h29:31). 

A la prova mitja, sobre 40 quilòmetres, s’imposaren brillantment Jaume Quetglas i Mónica Vives. El veterà del Malift MallorcaTrail aconseguí el seu major èxit a la prova gràcies a una actuació regular i solvent, en què després del primer quart de prova ja gaudia d’uns segons d’avantatge. Al seu temps de 3h21:29 el seguiren els 3h26:51 de Santiago Sánchez i els 3h27:59 d’Alejandro Malbertí. Quant a Vives, l’atleta del HG AML Sport realitzà una autèntica exhibició… des de la segona posició de la general! Vives creuà la meta només dos minuts i mig després de Quetglas, en 3h23:56 i amb més de 40 minuts de marge sobre la segona classificada. Les posicions de calaix les completaren Sara Garre (4h05:41) i Silvia Canals (4h10:04). 

Quant a la Tros de FART, modalitat de 21 quilómetres, el triomf corresponguè a Joan Mesquida i Irati Matas. El jove mallorquí del CE Total Team, al seu primer any com a Sub23, s’imposà magistralment mostrant molt bon desenvolupament en proves d’aquest perfil, amb un temps final de 1h33:05 i després de liderar en solitari més de mitja prova. L’acompanyaren al pòdium Joan Alexandre i Jonatan Blanco, amb temps respectius de 1h34:35 i 1h34:47. Per la seva part, l’eivissenca Matas (Trideporte) es mostrà inaccessible des del primer quilòmetre i després d’anar al grup capdavanter en tot moment, finalitzà vuitena de la general amb 1h38:03. Marta Mesalles (Nickspa Sport) i Mariona Danés completaren el pòdium amb 1h51:41 i 1h53:43 respectivament. 

Mô 
L’altra activitat popular del cap de setmana es celebrà diumenge 3 dematí a la menorquina Maó, amb la cinquena edició de la Corre-Mô. Sobre la distància de 10 quilòmetres foren intractables Sergi Reurer i Maria Pallicer. Dos anys després de l’anterior edició, l’atleta de l’Alaior Esport repetí triomf, enguany amb un temps de 30:48, pels 31:42 de Juan Moreno (Cecome Sant Lluís) i els 32:41 de Dani Pieres, també del Sant Lluís. Fou justament després de Pieres quan creuà la meta Pallicer, flamant guanyadora femenina amb imponents 33:51… i 9 minuts de marge en la seva victòria! El pòdium d’honor femení el completaren Sonia Carreras (Alaior, 42:54) i Cristina Allés (Sant Lluís, 44:53). 

Quant als 5 quilòmetres, els guanyadors foren Javier Sintes i Katty Holguin. El corredor del Menorca Trail signà una notable actuació que li brindà el triomf amb 18:00, pels 19.04 del Sub18 Sergi Pons (Sant Lluís) i els 19:31 d’Omar Aberqi (Alaior). Quant a Holguin, del club alaiorenc, els seus 21:40 la feren guanyadora de la categoria des de la setena posició general, amb el pòdium completat per Mónica Bosch (Artiem SC, 22:16), i Judit Puig (Sant Lluís, 23:20). 

 

Resultats – XI Formentera All Round Trail 
Resultats – V Corre-Mô 
Imatges – Elitechip, Formentera All Round Trail, Cris Buera, Josito Gómez