Eivissa oferí un complet cap de setmana de trail, ruta i tecnificació

Si Mallorca oferí diverses activitats d’un caire més familiar, l’illa d’Eivissa tampoc no quedà exempta de protagonisme amb la celebració de dues curses populars i la realització de jornades tècniques de fons a la pista de Can Misses. 

L’esdeveniment més multitudinari, amb més de 400 atletes classificats, fou la XIV Ibiza Trail, realitzada entre dissabte i dumenge a la localitat de Sant Antoni de Portmany. La prova organitzada per Ibiza BTT desplegà un programa de quatre distàncies,  4, 10, 21 i 42 quilòmetres, repartides les dues més curtes dissabte i les dues superiors per diumenge. 

Dia 15, els 4 quilòmetres se’ls adjudicaren Ignacio Cardona i Catalina Vasilache. El corredor del Llebeig Xàbia dominà la prova curta amb 15:49, precedint a l’arribada a Daniel González (CA Sa Raval, 16:16) i a Salvador Sánchez (16:54); mentre que l’atleta de l’Ibiza Trail dominà de forma folgada la categoria femenina, amb 18:59 des de la novena posició de la general, i encapçalant un pòdium que completaren Estefanía Tur (Trideporte.com, 22:10) i Amaya Sanfabio (22:16). Quant als 10 quilòmetres, fou William Aveiro qui no donà opció sortí exitós de la seva primera actuació del cap de setmana, gràcies a un temps de 39:03, pels 42:18 de Jonathan Blanco (Ibiza Trail) i els 43:44 de Javier García. Aquí la millor dona fou Tamara Sanfabio, amb 51:24 i un ampli marge respecte Cristina Bonacina (GP Talamona, 56:47) i la jove Mar Ribas (Sa Raval, 57:32). 

Ja diumenge, els dos guanyadors masculins del dia anterior coincidiren als 21 quilòmetres… però Aveiro tornà a ser un amfitrió massa imponent. L’especialista d’origen paraguaià repetí el seu trimof de 2021, enguany amb un temps de 1h32:52, pels 1h40:50 de Cardona, amb el mediàtic Pau Capell (CE COME) tercer amb 1h41:38. La local Irati Matas fou la millor fèmina des de la divuitena posició de la general, gràcies a un temps de 1h55:47 i una superioritat palesa: Amparo García (CD ISD Huracán Pto. Sagunto) fou segona, ja en 2h07:27), mentre que completà el pòdium Pilar Sánchez (CE Palmarunners, 2h13:16). 

Finalment, a la marató, els atletes internacionals no fallaren i ocuparen les primeres posicions en ambdues categories. Andreu Simón, de l’ASICS, es féu amb una victòria de prestigi amb un temps de 3h22:20, pels 3h28:56 de Gerard De Antonio (Altra Running) i els 3h29:57 de Pablo Villalobos (Salomon TT). Chiara Galli dominà de forma folgada la categoria femenina i es coronà després d’invertir un temps de 4h47:57. Claire Cooper fou segona amb 5h08:09, i Maria Mayans, del Trideporte, completà el pòdium amb 5h59:35. 

L’altra activitat competitiva que acollí la pitiüsa major el mateix dissabte horabaixa fou la mini-marató ‘Toni Costa Balanzat’, clàssica de la tardor eivissenca que arribà enguany a la seva XLª edició. Més d’un centener d’atletes de totes les edats es congregaren al Passeig de s’Alamera per a prendre part d’aquesta prova organitzada pel Patronat d’Esports de l’Ajuntament d’Eivissa i pel CA Pitiús. Precisament d’aquesta entitat foren els primers classificats a la prova principal. Els Sub18 Mark Roper i Mauro García-Vallés llançaren el ritme a la cursa de 5,6 quilòmetres, però fou especialment Roper qui mostrà una fortaleza imponent, per a repetir el seu triomf de 2021 amb un temps de 17:33, García-Vallés fou segon amb 18:23, i César Rodríguez, també del Pitiús, completà el pòdium amb 18:28. Entre les fèmines, Laura Planells (U-Run CA Pitiús) fou la millor gràcies a un temps de 23.13, pels 24:06 de la seva companya d’equip Aitana López i pels 24:10 de la jove formenterenca Elma Juan (GE Espalmador). 

Fora dorsals, Eivissa, més concretament la pista de Can Misses, fou escenari durant tot el dissabte d’unes noves jornades tècniques de la RFEA emmarcades dins el PNTD. Amb el seu focus al sector de fons i mig fons i coordinades per Toni Roig, les jornades comptaren amb la presència del tècnic RFEA Antonio Serrano, llorejat entrenador tant a la seva etapa com atleta com actualment gràcies als seus atletes internacionals. Més d’una dotzena d’atletes Sub16 i Sub18 de les pitiüses, així com els seus tècnics, guadiren d’una sessió formativa i engrescadora per a augmentar els seus coneixements i les seves possibilitats de progressió, de la mà d’un expert de primer nivell com és Antonio Serrano. 

 

Resultats – XIV Ibiza Trail 
Resultats – XL Mini-marató ‘Toni Costa Balanzat’ 
Imatges – Elitechip, CA Pitiús, Delegació Eivissa