Eivissa acaparà la ruta del cap de setmana

Apart del cros, el calendari autonòmic també deixà dues proves de ruta, ambdues a Eivissa, les quals reuniren a prop de 200 persones participants. 

El primer torn, dissabte horabaixa, Santa Gertrudis (Santa Eulària des Riu) fou epicentre de la XIVª Cursa de Sa Sobrassa, clàssica de la tardor eivissenca que sobre els seus 21 quilòmetres de recorregut, enguany tingué com a millors equips els formats per Alberto Parrilla, Andrés Torres i Josep Torres (en categoria masculina, amb un temps de 1h11:46); per Indre Barkute, Susana Sevillano i Gloria Tejado (en categoria femenina, amb 1h27:24) i per Xicu Planells, Alex Calin i Catalina Vasilache (equip mixte, 1h24:11). La millor parella fou la formada per Adrián Guirado i Verónica Castro, imponents en 1h14:17. 

Ja diumenge 20 dematí, l’activitat es traslladà fins el nord de l’illa: les localitats de Sant Josep de Sa Talaia i Sant Antoni de Portmany foren sortida i arribada per una nova edició de la Cursa i caminada popular ‘Viure sense fum’, esdeveniment emmarcat dins del programa de les III Jornades ‘Viure sense tabac’ que el Consell d’Eivissa promou des de 2018. Sobre els 5 quilòmetres de recorregut, els millors foren Aritz Rodríguez i Susana Sevillano. Rodríguez (Trideporte.com) s’imposà a la Platja de s’Arenal amb un temps de 17:39, pels 17:55 de Daniel González (CA Sa Raval) i els 18:10 d’Andoni Valencia (Ibiza Half Triathlon). Per la seva part, Sevillano (Ibiza Half Triathlon) completà el seu exitós cap de setmana amb una victòria signada amb 20:03 (setzena de la general), i encapçalant un pòdium que completaren Catalina Vasilache (Ibiza Trail, 21:14) i Ana Bella Castaño (CA Pitiús, 22:05). 

Petjades peninsulars 
Diferents proves repartides per tota la geografia espanyola comptaren amb altres actuacions d’alguns dels nostres atletes més destacats. Dissabte 19, la Gran Trail Collserola, prova pertanyent al circuit de la Trail Race Barcelona, veié com l’equip eivissenc dels Strivancus Trail es feia amb la segona posició a la categoria per relleus masculí. El conjunt format per William Aveiro, José Torres, Dani Torres i Jorge León invertí als 77 quilòmetres de circuit un temps de 6h06:25, a 10:49 de la victòria. 

Les proves d’asfalt de diumenge deixaren l’excel·lent segona posició absoluta femenina de Maria Pallicer als XIII 10 Km ‘Ciudad de la Cerámica’ celebrats a Toledo, amb un formidable temps de 35:27; o els portentosos 32:35 que el M45 Charly Outón (Atletisme Inca) signà des de la 23ª posició a la Carreira San Martiño d’Ourense (10 quilòmetres), una prova que tingué com a guanyadora femenina l’atleta de l’ADA Calvià Joselyn D. Brea amb 33:25, imparable aquesta tardor. Finalment, cal destacar el temps de 1h12:22 que el mallorquí Sergi beltran (Siurell-Sa Sini) marcà a la Mitja marató de Lleida, el qual li brindà la 14ª posició. 

 

Resultats – XIV Cursa de Sa Sobrassada 
Resultats – III Cursa i Caminada popular ‘Viure sense fum’ 
Imatges – Elitechip, Daniel Espinosa (Periódico de Ibiza); Ángel Vergara, Eloi Montardit