Duran i Córdoba lideren la festa de l’asfalt a Fornells

Els mallorquins Guillem Duran i Rosa Mª Córdoba es feren amb la victòria a la VIII Mitja marató de Fornells, que retornà al municipi menorquí d’Es Mercadal dos anys després d’acollir el campionat balear de la distància. 

Hi havia moltes ganes de tornar a celebrar la prova i bona evidència foren els més de 260 participants que prengueren part de l’esdeveniment, repartits entre les dues distàncies programades. A la major d’elles, el manacorí Guillem Duran comptà amb la ferma oposició del menorquí Sergi Reurer fins ben avançada la cursa, però el corredor de l’ADA Calvià demostrà novament que poc a poc està recuperant la seva millor versió i s’imposà amb un temps de 1h:09:53, el millor de totes les edicions tot i la pluja i el clima advers present durant la prova. Reurer (Alaior Esport) es confirmà també en molt bona forma amb la segona posició i un registre de 1h10:18, mentre que el pòdium el completà Joan Marín, del CT Global Training, amb 1h12:41. 

En categoria femenina, la veterana Rosa Córdoba sumà una fita més a la seva segona joventut. La corredora del CA Montuïri repetí l’èxit del 2019… si bé amb cinc minuts millor que llavors: amb 1h19:44 des de la setena posició de la general. L’acompanyaren al pòidum la menorquina Maria Fiol (Menorca Trail Es Castell) i la també mallorquina Marga Adrover, amb temps respectius de 1h26:30 i 1h28:06.

Pel que fa a la distància de 10 quilòmetres, comptà amb els triomfs de Xavi Villalonga i Laia Pi. L’esportista del CE Island Sport exhibí també un gran estat de forma i s’apuntà la victòria amb imponent autoritat i una bona marca de 32:58, quasi dos minuts inferior als 34:56 del seu company d’equip Toni Florit, i als 34:57 de Sergi Martínez, qui completaren el pòdium. Per la seva part, Pi, de les files del CN Catalunya, arribà a meta en 46ª posició de la general amb un temps de 43:34, pels 44:06 de la veterana Ascensión Martínez (Endurance SC) i els 44:37 de la jove Judit Puig. 

La delegació menorquina tornarà a la primera plana de l’atletisme illenc amb la celebració aquest cap de setmana de la Trail dels Fars, prova que acollirà el Cpat. Balears de Trail de Llargada Distància 2021. 

 

Resultats 
Elitechip, Josep Bagur (Última hora)