El Dia de la Dona tinguè el seu vessant atlètic a Maó, Felanitx i Eivissa

La setmana commemorativa del Dia de la Dona s’omplí de celebracions com no podia ser d’altra manera també de manera esportiva. El nostre calendari oferí una cursa amb aquest motiu a cada una de les tres delegacions majors, localitzades a Maó, Felanitx i Eivissa. Totes tres tingueren lloc diumenge dematí, en un dematí ventòs però ja amb les pluges persistents de dissabte superades. 

La cursa menorquina celebrà la seva vuitena edició, amb curses infantils i una principal sobre 6,9 quilòmetres, que tingué com a guanyadors al Sub18 Marc Truyol (Cecome Menorca Atletisme, revalidant el seu èxit de 2023) i a Maria José Navarro (Menorca Trail Es Castell) amb temps respectius de 24:06 i 29:32. Juan Díaz, Tomeu Salord, Fiona Yancek i Sonia Carreras completaren els pòdiums absoluts. L’Ajuntament de Felanitx organitzà la IIIª Cursa de la Dona del municipi, un esdeveniment també amb curses per a totes les edats i dues de categoria absoluta: a la de 11 quilòmetres guanyaren Daniel Esbrí (VIVA Es Raiguer, 41:28) i Marilena Socias (Atl. Manacor, 48:54), mentre que a la de 5,5 s’imposaren Javier Jurado (Endurance THB, 19:21) i Mª Àngels Mestre (Amistat-NovomarHotel, 22:16). Aquí també pujaren als calaixos absoluts Pere Oliver, Pere Mestre, Elia Betschen i Magdalena Vicens (11) i Hugo Salgado, Pere Bonnín, Apol·lònia Rigo i Mercè Roig (5,5). 

Quant a la capital pitiüsa celebrà la dotzena edició de la seva Cursa per la Dona. Sobre 3,5 quilòmetres i en un format més social que no pas competitiu, les millors parelles d’enguany foren la formada per Noelia Pérez i Erika Torres, en categoria femenina, i Maria Cabello i Fadel Gaye, en categoria mixta. 

Base 
Diumenge dematí també tingué lloc un segon torn dels Jocs Esportius Escolars del Consell de Mallorca, en aquest cas la 1ª jornada de pista per la comarca de Palma-Ponent. Les escoles dels municipis de Palma, Calvià, Andratx i de s’Arenal de Llucmajor compatiren sessió d’aprenentatge i exhibició de les seves precoces habilitats, amb els atletes més menuts de la comarca. Joves de categoria Sub8, Sub10 i Sub12 desplegaren les seves ganes de descobrir i divertir-se durant tot el dematí a la pista de Magaluf. 

 

Resultats – VIII Cursa de la Dona Maó 
Resultats – III Cursa de la Dona Felanitx 
Imatges – Beni Fuxa Pons, Arguiñe Escandón (Periódico de Ibiza), Aj. Felanitx, CA Atlas