David Palacio (14:38) i Maria Pallicer (17:10!), nous campions de Balears de 5 Km

Gener fou torn pels 10 quilòmetres i febrer ho fou pels 5. La marca Playa d’en Bossa continuà aquest diumenge 26 fent-se un espai entre les millors curses d’Espanya, gràcies a una organització impecable i a un circuit rapidíssim, que enguany tornà a coronar als campions de Balears de la distància en ruta. 

Els honors caigueren a les figures de David Palacio i Maria Pallicer, una sonada revàlida en el cas de la menorquina, qui continua una exitosa irrupció a la seva nova categoria màster amb un estat de forma excels. La ferrerienca, F45 des del passat primer de gener, sortí amb les seves ambicions ben clares des del tret de sortida: al pas intermig, aproximadament els 3,4 quilòmetres de cursa, ja tenia l’or assegurat per 50 segons de marge. Però Pallicer volia més, i no davallà el ritme fins a creuar l’arribada… en portentosos 17:10, nou rècord d’Espanya! La menorquina aconseguí el títol autonòmic un any abans amb 17:32, i el passat 29 de gener, als 10K Playa d’en Bossa, ja millorà de passada la seva plusmarca fins els 17:25, però aquest diumenge tornà a demostrar que per ara, continua sense sostre. 

Mentre que la segona posició de la general correspongué a Rebeca Suárez (17:16), classificada a pocs segons de Pallicer, la tercera posició i la plata balear foren per la Sub23 de l’Amistat-NovomarHotel Andrea Emery, amb 18:14. El bronze autonòmic fou per Gloria Mª Tejado (Atl. Santa Eulària, 19:04). 

Pocs minuts abans que l’extraordinària gesta de Pallicer es resolgué el títol masculí… que ben a punt estigué també de ser una revàlida. Adrián Guirado, campió el 2022, topà amb la reaparició de David Palacio. L’atleta de l’Alcampo Scorpio 71 tornà a Eivissa per a fer gala del seu bon estat de forma, i tot i que l’atleta de la PD Santa Eulària fou ferm defensor del títol (passaren plegats el pas intermig en 10:32), Palacio es mostrà més fort al darrer quilòmetre, i es coronà amb 14:38, pels 14:48 de Guirado. El tercer lloc tant de la general com del campionat fou pel jove Mark Roper. L’atleta del CA Pitiús, encara Sub18, exhibí una vegada més la seva gran projecció, amb una marca impressionant de 15:09. 

Després de les emocions que deixaren els més de 200 participants de la cursa principal, la Playa d’en Bossa fou escenari per unes altres emocions aportades per la Cursa Infantil Inclusiva, la qual animà encara més el dematí a Eivissa. 

Son Espases 
El mateix diumenge dematí el nostre calendari oferí una altra prova popular, la VI Cursa de Son Espases celebrada a Palma, Mallorca. L’hospital universitari que dona nom a la cursa reuní a quasi 400 participants entre les seves dues distàncies. 

A la major d’elles, sobre 8,3 quilòmetres, Jaume Garcias (Amistat-NovomarHotel) privà de repetir triomf a Alejandro Álvarez (Diana AC), 28:01 per 28:03, amb Toni Jofre (Endurance THB) tercer en 28:44. La millor fèmina fou Mª Antònia Femenias (Viding Illes RC) que amb 36:17 encapçalà un pòdium completat per Agniezscka Kurylowicz (36:35) i per Hayley Díaz (Sporting Calvià, 37:16). La cursa de 4,7 quilòmetres tingué com a millors classificats a Francisco Javier Jurado (Endurance THB) i a Maria del Mar Alameda, amb temps respectius de 16:05 i 19:51. Pedro Bonnín i Jaume Pons, així com Eleonora Bonaventura i Dina Coll completaren les posicions de calaix. 

 

Resultats – 5K Playa d’en Bossa 2023 (II Cpat. Balears de 5 Km en Ruta
Resultats – VI Cursa de Son Espases 
Imatges – Sebastián Candela/5K Playa d’en Bossa, Caty Pons, Elitechip