Daniela García i Marc Tur deixaren les petjades balears entre els millors del món

Conclogué aquest diumenge 27 el XIXè Campionat del Món absolut a l’aire lliure a la ciutat hongaresa de Budapest amb una molt notable actuació de la selecció espanyola, la qual aconseguí un total de cinc medalles, quatre d’elles d’or gràcies a la bona actuació d’Álvaro Martín i María Pérez a les proves de marxa, i al subcampionat aconseguit per Mohamed Katir als 5.000 metres. De la delegació de #EspañaAtletismo prengueren part en aquesta ocasió dos atletes balears, Daniela García i Marc Tur, una debutant a l’esdeveniment, i l’altre a la seva tercera cita mundialista d’estiu. 

Dimecres 23 fou torn de Daniela García als 800 metres. La mallorquina no aconseguí superar la primera ronda i accedir a les semifinals, tot i aconseguir un excel·lent temps de 2:00.92. Però la campiona europea Sub23 es mostrà satisfeta amb el seu debut a un mundial absolut, conscient de l’alt nivell que existeix actualment a la prova de les dues voltes. La deixebla d’Antonio Serrano fou setena a la segona sèrie, i els seus 2:00.92 foren el 31è temps de la ronda, però no hem d’oblidar que suposen al mateix temps el seu tercer millor registre de sempre, la tercera vegada que davalla dels 2:01 aquest any (i sempre) i un registre que queda a només 0.34 del seu rècord de Balears. Sense cap mena de dubte, García ha afegit a Budapest una valuosa fita més a la seva memorable temporada. 

Al dia següent, dijous 24, fou torn de Marc Tur. El marxador eivissenc competí als 35 quilòmetres marxa, i tot i aconseguir un millor resultat que a Oregon 2022 (on fou desqualificat), l’atleta de la PD Santa Eulària no trobà les millors sensacions i no aconseguí rendir en justícia amb la seva preparació. Tur marxà regular per davall de 22 minuts cada parcial de 5 quilòmetres fins el 25, voltant sempre les posicions 25-30, però el deixeble de José Antonio Quintana s’enfonsà als darrers deu quilòmetres (46:40), per a concloure en un temps de 2h36:04, a 11:34 del campió Martín. Tot i no poder progressar en ritme cap al final de la prova, Tur recuperà algunes posicions i finalment fou 22è, molt a prop del resultat que aconseguí a Doha 2019, 19è, llavors sobre 50 quilòmetres. 

Honors pels nostres atletes participants a una cita de tan alt nivell com és un mundial absolut d’aire lliure, ella debutant i posant una cirereta inigualable a la seva millor temporada, ell acumulant experiència i donant noves passes dins l’encara novedosa distància dels 35 quilòmetres. No ens cap el menor dubte que a París, encara anirà millor. 

 

Imatges – MiguelezTeam/RFEA