Competicions i concentracions, pinzellades d’avançament fora de les Illes

El cap de setmana previ a la Setmana Sant no es lliurà de la seva doble dosi de campionats nacionals, amb la corresponent participació balear. D’una banda, la localitat tinerfenya de Breña-Baja, a l’illa de La Palma, acollí el Campionat d’Espanya de Milla en Ruta, on reaparegué el formenterenc Óscar Santos, ja recuperat de la seva lesió que el va fer aturar la seva temporada 2021 al mes de maig. L’atleta de l’Unicaja Jaén-Paraíso Interior es classificà en sisena posició amb un temps de 4:37. 

L’altre campionat nacional fou el de 10.000 metres que es disputà a Faro, Portugal, amb el tradicional Trofeo Ibérico. Allà prengué part l’atleta de l’UCO Guadalajara David Palacio, qui malauradament no pogué completar la prova. 

També al sud de Portugal i només uns pocs quilòmetres cap a l’est, la localitat de Vila-real de Santo António acull aquests dies, des de divendres 8 fins dijous 14, una concentració del pla dirigit de la tecnificació de la RFEA, corresponent al sector de tanques per atletes Sub23. Una activitat de la qual prenen part els mallorquins Miquel Àngel Esteller i el seu entrenador Jaume M. Mulet. L’atleta del Diana AC, tot i ser encara Sub20 de primer any (de fet és el més jove dels atletes a la concentració) ja ha estat convocat pel sector tècnic de la RFEA, evidència de la seva gran projecció. També aquests dies, el Sub18 Dani Castilla participa d’una concentració preparatòria epls campionats internacionals de Jerusalem i Cali d’aquest estiu, en el seu cas a Torrevieja, Alacant. Els esmentats Esteller i Mulet, juntament amb les Sub18 Alba Serrano (també del Diana) i Ivana Peralta (Siurell-Sa Sini) prendran part d’una nova concentració del PNTD, aquesta específica per relleus, la qual tindrà lloc a València del 21 al 24 d’abril. 

L’activitat balear fora de les Illes quedà completa diumenge amb la participació de dos joves illencs a la segona jornada del Campionat de Catalunya per Clubs. A l’encontre celebrat a Santa Coloma de Gramanet, el Sub23 Adrià Ceballos (FC Barcelona) fou segon als 5.000 metres, on dugué la seva marca personal fins els 14:46.51. Al final de la jornada també prengué part del relleu 2×1.500 mixte. L’altre balear participant fou el menorquí Toni Miquel Anglada, Sub20 de la Unió Colomenca qui registrà 15.98 (+1.1) als 110 m/tanques i participà del relleu 4×100. 

 

Imatges – Diana AC, Toni Cabrera (FCA)