Ceballos i Tesuri, campions locals a una exhibició de Mechaal i Luengo en una Cursra Patrimoni de luxe

Adrià Ceballos i Mari Luz Tesuri, campions de Balears de 10 quilòmetres en ruta, juntament amb Adel Mechaal i Laura Luengo, guanyadors absoluts de la Cursa Patrimoni a Eivissa, foren els grans protagonistes del cap de setmana amb els seus respectius triomfs a l’illa pitiüsa. 

Dissabte 30, immersos en les festes de Setmana Santa, el calendari atlètic deparà tan sols dues activitats, ambdues populars. Una d’elles fou la renovada Cursa Eivissa Patrimoni de la Humanitat, la qual tingué lloc dissabte horabaixa i celebrà el campionat de Balears de la modalitat d’aquesta temporada 2024. 

L’expectació era gran, doncs l’internacional Mechaal no venia només per a enllaçar el seu tercer triomf consecutiu, sinó que volia fer-ho establint un nou rècord d’Espanya de la distància. I així ho deixà clar des del mateix tret de sortida, quan quedà tot sol pocs metres després. Malauradament, la tarda de dissabte fou ventosa a Eivissa, incidència climàtica que limità el rendiment de tots els participants… inclòs el català de l’ASICS, que això no obstant triomfà novament a la capital pitiüsa amb 28:31, sensacional nou rècord de la cursa. S’hagué d’esperar més d’un minut per a veure qui feia segon, honor que correspongué a Andreu Blanes, del HOKA, amb 29:36. El tercer calaix del pòdium fou per a la ferma promesa del nostre fons, Adrià Ceballos. El Sub23 de l’ADA Calvià tancà un pòdium de luxe i es proclamà campió autonòmic amb un temps de 31:02. Al mateix temps, Ceballos encapçalà un pòdium regional que completaren els locals Adrián Guirado (PD Sta. Eulària) i el Sub20 Mark Roper (CA Pitiús), amb temps respectius de 32:06 i 33:06. 

Quant a la categoria femenina, la victòria se l’adjudicà Laura Luengo. La madrilenya del ON Running aconseguí el prestigiós triomf després d’haver estat segona les dues edicions anteriors, gràcies a un temps de 32:45, des de l’onzena posició de la general. En el seu cas, el marge no fou tan ample com el de Mechaal, doncs Águeda Marqués (Adidas) fou segona a només 10 segons, amb 32:55. Beatriz Álvarez (Valencia Atletismo) completà un pòdium de primer nivell nacional amb 33:30. La campiona balear arribaria a la 6ª posició de la categoria: Mari Luz Tesuri (Adidas) aconseguí el seu primer títol autonòmic gràcies a un temps de 34:05 i amb gran solvència. La plata regional fou per Rosa Córdoba (CA Montuïo), en l’enèssima demostració d’infinita joventut amb valuosos 36:57, tot i el vent, mentre que el bronze fou per la local Gloria Mª Tejado (Atl. Santa Eulària), amb 41:13. 

Per clubs, la victòria fou pels homes del CA Pitiús i les dones de l’Amistat-NovomarHotel. D’altra banda, a la paral·lela XLIIª Cursa Toni Costa Balanzat, i sobre una distància de 5 quilòmetres, els millors foren Christian Torres (Eiviatletisme CE) i Marta Bonet (CN Sta. Eulària), amb temps respectius de 17:27 i 22:29, líders d’un quadre d’honor que completaren Javier Hernández, Óscar Senesi, Marina Cabrer i Khadija Rahmouni. 

Festa i solidaritat 
Unes hores abans del gran esdeveniment del cap de setmana havia tingut lloc l’altra activitat del nostre calendari. Dissabte dematí, al Pla de na Tesa (Marratxí, Mallorca), es celebrà l’estrena de la Cursa solidària ‘Pla D Festa’, a càrrec de l’Associació de Joves local i a benefici de Sonisa Médica. 

Amb proves principals de 5 i 10 quilòmetres i quasi 200 participants de totes les edats en la seva primera edició, els primers guanyadors d’aquesta nova prova foren Toni Gran i Marina Grosso, als 10 quilòmetres, i Simon Myatt i Marga Mora, als 5. El corredor del VIVA Es Raiguer dominà fàcilment la distància llarga amb 27:53, seguit per Joan Marín i Joan Torrens; d’igual manera que ho féu Grosso (CA Montuïri), guanyadora amb 35:49, amb Cristina Munar i Hayley Tilley com a acompanyants de pòdium. Myatt (14:36) i Mora (19:35), lideraren uns pòdiums que completaren Pedro Olmo, Rafel Torrens, Joana Aina Munar i Margarita Peña. 

 

Resultats – XIV Cursa Eivissa Patrimoni de la Humanitat; VI Cpat. Balears de 10 Km en ruta 
Resultats – I Cursa solidària ‘Pla D Festa’ 
Imatges – Dani Becerra/Atletismo Ibiza, Marcelo Sastre/Diario de Ibiza, Cursa Patrimoni, Elitechip