Castellón i Cadis deixaren les pinzellades nacionals

Fora de les nostres Illes, el mes d’abril començà amb dos campionats nacionals que tampoc no es lliuraren de representació balear. Castellón acollí el VII Campionat d’Espanya de Llançaments Llargs d’Hivern per categories menors, i el municipi gadità de Zahara de la Sierra celebrà el nacional de Trail Running. 

A la pista Gaetà Huguet competiren 3 joves balears dels quals la millor actuació fou la signada per Carlos Grau. El Sub16 del Pegasus AC es quedà a només una passa del pòdium després d’anar una mica més enllà en la seva formidable progressió. Al seu darrer intent, Grau envià la javelina fins els 46,53 metres, marca personal i a només mig metre del bronze. La seva companya d’equip Carla Jaume, ella Sub18, fou setena a la mateixa disciplina gràcies al seu segon intent, que marcà 35,40 metres; mentre que Lua Mar Alvado, Sub20 del CA Pitiús, es classificà sisena amb notables sensacions en 42,94 metres, registrats al seu sisè llançament. 

A Zahara de la Sierra (Cadis) competiren dos atletes balears, i entre ells, el campió balear de cros. José Luis García Pujadas demostrà una vegada més la seva versatilitat sobre terrenys més exigents i es classificà en excel·lent onzena posició amb un temps de 4h03:37 sobre els 39 quilòmetres de prova i 2.693 metres de desnivell positiu, col·laborant de la quarta posició del seu equip, el Surco Lucena CD. L’altre representant de l’atletisme illenc fou Rafael Ángel, corredor de l’Amistat-NovomarHotel, 39è amb 5h03:46. 

Mitges 
A una setmana del balear de mitja marató que podrem tornar a gaudir a Pollença aquest proper diumenge 10, alguns corredors balears mostraren la seva bona forma en prestigiosos esdeveniments a la península. Amb major representació quedà la Edreams Mitja marató de Barcelona 2022, que tingué en Adrián Guirado al millor balear. L’eivissenc de la PD Santa Eulària fou 35è amb un molt bon temps de 1h07:37. No gaire enfora es classificaren Lucas Mola (ADA Calvià, 1h08:18), Jonatan Sanabria i Andreu Marimón (VIVA Es Raiguer, 1h09:30), el menorquí Nil Riudavets (Artiem SC, 1h10:49)… Al XXII Movistar Medio maratón de Madrid participà Paco Ruiz (Atletisme Inca), 91è amb 1h16:25. 

L’actuació balear d’aquest diumenge la completà Adrià Ceballos a la primera jornada del Campionat de Catalunya per Clubs. A la jornada celebrada a Tarragona el Sub23 del FC Barcelona obrí la seva temporada als 3.000 metres obstacles de forma immillorable, amb marca personal de 9:15.71 després de liderar en solitari gairebé tota la prova. 

Imatges – Pegasus AC, Surco Lucena CD