Carla Jaume sobresurt al regional de llançaments d’hivern: 40,59 a javelina Sub18!

La penúltima prova de pista pròpia del calendari d’hivern celebrà aquest dissabte 4 a Manacor el Campionat de Balears de Llançaments lalrgs d’hivern per les categories menors, això són Sub16, Sub18 i Sub20, esdeveniment que evidencià una bona salut i esperançadora projecció del sector pels propers anys. 

El Pegasus Athletic Club tingué notable presència als quadres d’honor del campionat, especialment als de categories femenines, i una actuació sobresortí excepcionalment. La Sub18 Carla Jaume realitzà el millor concurs de la seva vida i superà en dues ocasions la millor marca balear de la categoria. Inicià el seu concurs amb poderosos 36,70, i al tercer intent arribà fins espectaculars 39,24, distància que ja milloraven els 38,69 que Caridad Jerez assolí el juny de 2006 a la mateixa pista… dos mesos abans que Jaume naixés! Però quedava mig concurs a la jove del Pegasus encara oferí un millor rendiment quan tancà la seva brillant actuació amb màgics 40,59 metres. 

El domini del club calvianer quedà evidenciat amb els triomfs de la seva germana Ariadna a la javelina Sub16, Rania Chaer fou la millor al martell Sub18 (30,68) i el club alat signà un imponent triplet al llançament de disc gràcies a la Sub16 Leticia Rossetto (31,39), la Sub18 Marina Piña i la Sub20 Marta Ortega (32,76). Dels set títols disputats (la javelina i el martell Sub20 quedaren deserts), només Aurora Bravo, Sub16 de l’Amistat-NovomarHotel, trencà el monopoli del Pegasus. 

Quant al programa masculí, el protagonisme quedà més repartit. El programa Sub20 quedà copat pels joves de l’Amistat, amb Adrián Riusech a disc, Khalid El Manouchi a javelina i Pau Llompart a martell com a campions. La categoria Sub16 mostrà la bona feina que s’està fent a Menorca, amb el doblet de Bernat Picó (Cecome Menorca Atletisme) campió a disc i javelina, i Isaac Marí (Lô Esport), campió a martell. Els millors Sub18 foren Guillermo Mascaró (Siurell-Sa Sini, disc), Carlos Grau (Pegasus, javelina, 49,62) i Santiago Herrera (Pegasus, martell). 

Quant al control de proves celebrat el simultàniament, Sa Torre des Enagistes mostrà el llarg recorregut de la bona forma d’alguns Sub16 que encara vetllen pel seu nacional de pista coberta (25/26-Març, Ourense). És el cas d’Inés i Paula Lorenzo, del Claudia Troppa SC, qui mantingueren les seves bones impressiones amb 8.02 als 60 i 41.20 als 300 metres (Inés) i 40.98 als 300 (Paula), en tres nous casos de mínima nacional. A prop d’aquesta fita quedaren Jana Alguersuari (Diana AC), 3:08.48 als 1.000 metres, i Pol Fernández (Pegasus), 1:30.09 als 600 metres. Del programa Sub14 cal destacar l’excel·lent rendiment que deixaren les sèries de 500 metres: Blanca Alzamora (Diana) fou la millor nina, amb 1:24.12, i Joao V. Puigrós (CE Total Team), el millor nin amb espectaculars 1:17.49. 

Sant Antoni 
El mateix dematí de dissabte una altra prova de pista tingué lloc per part de la delegació d’Eivissa. Es tractà de la segona trobada de les categories base de l’illa, la qual reuní a un bon grapat d’atletes Sub8, Sub10 i Sub12 de les diferents escoles atlètiques de les Pitiüses a la pista de Can Coix, a Sant Antoni de Portmany. Els menuts protagonistes pogueren demostrar les seves habilitats i els seus aprenentatges a curses de mitja distància, així com també a proves més tècniques com salts d’alçada i llargada, i llançament de pilota. 

 

Resultats – Cpat. Balears de Llançaments llargs d’hivern de categories menors; Control de pista escolar i federat 7 
Resultats – II Trobada Sub8, Sub10 i Sub12 d’Eivissa 
Imatges – Dani Espada (resum gràfic