El Camí de Cavalls regalà la seva èpica a més de 1.800 participants en una nova edició pel record

Amb aquest tercer cap de setmana de maig arribà la gran festa popular del trail menorquí amb la XIª edició del Trail Menorca Camí de Cavalls, una edició que reuní a més de 1.800 participants entre totes les seves modalitats, 7 inclosa la prova per relleus. 

Entre els noms més aclamats de l’esdeveniment ressonaren els de Pau Capell, José Luis García Pujadas, Coloma Sureda, Damià Ramis, Claire Bannwarth, i com no podia ser d’altra manera, Tòfol Castanyer. El veterà solleric tornà al Camí de Cavalls una vegada més i donà una exhibició de força i de gaudi en competició sense comparació possible. Tant fa que els anys s’acumulin a les seves cames i que provi distàncies diferents (majors, en el seu cas) any rere any, el mallorquí del NNormal sempre demostra trobar-se per damunt d’aquests detalls i deixar el seu nom al quadre d’honor. 

Aquesta vegada, la victòria de Castanyer arribà a la prova reina, la volta a l’illa de 185 quilòmetres, la qual cobrí íntegrament en solitari, des dels primers quilòmetres (al primer pas de control de Son Morell ja passà amb cinc minuts de marge, diferència que anà creixent). Després de coronar-se guanyador als 85 Km del Trail Sud el 2021, i als 100 Km del Nord al 2022, el corredor de la Tramuntana deixà el seu nom escrit amb lletres d’or a la prova reina, amb un temps final de 18 hores, 19 minuts i 50 segons.

La francesa Claire Bannwarth fou la guanyadora femenina… per tercer any consecutiu! D’ençà el retorn de la prova després de la interrupció per la pandèmia, Bannwarth ha competit els tres darrers anys a la prova llarga, i en totes tres s’ha fet amb la victòria, enguany tornant a davallar del “dia” de competició: amb un temps de 23h16:43. 

Als 100 Km de la Trail Nord s’imposaren el mediàtic Pau Capell (Norrth Face, 8h43:02, i amb més d’una hora de marge!) i Coloma Sureda. L’esportista del CE Rovellats revalidà el seu èxit de 2022, ara amb un temps de 12h10:36. Quant al Trail Sud de 85 Km, els guanyadors foren José Luis García Pujadas (6h51:32) i Ada Lapedra (8h54:02). El mallorquí del Surco Lucena alternà la primera posició amb Samuel Palomera (Serrano Atl.) a la primera meitat de cursa, però es mostrà intractable a la segona, on rendí magistralment fins a aconseguir el triomf amb una imponent mitja inferior als 5:00/km. 

Els “petits” trails de dissabte tingueren com a guanyadors a Enric Pons (Menorca Trail Es Castell, 5h14:25) i a Ainhoa Elizondo (Matarraña, 6h08:48) al vessant nord (58 Km), mentre que al sud (44 Km) els millors foren Roger Comellas (Merrell, 3h18:38) i Mireia Blasco (3h51:31, 9ª de la general). La prova curta del cap de setmana, la Short Trail Nord (27 Km), se l’adjudicaren els mallorquins Damià Ramis i Bel Calero. L’atleta del Brooks RT sumà un nou triomf al Camí de Cavalls (el 2022 s’imposà al Petit Sud), enguany amb un temps de 1h43:41, mentre que la corredora del JA Berga invertí 2h10:36. 

Per equips, els guanyadors a categoria masculina foren Juan A. Mayol, Marc A. Marce i Gerard Marce; a la femenina, Maria Fiol, Mari Martínez, Míriam Ruiz i Laura Ruiz; i a la mixta ,Eva Llinàs, Javier Lara, Javier Lorente i Ana García. 

Balmes 
Amb el principal focus de l’activitat popular del cap de setmana posat a Menorca, el calendari deixà una altra prova a Palma, la IV Cursa solidària Balmes, organitzada pel col·legi homònim al barri del Nou Llevant. 

A benefici del centre Mater Misericordiae, l’esdeveniment celebrà curses infantils (4) i una prova principal de 6 quilòmetres, a la qual s’imposaren Alejandro Álvarez i Frederique Kemme. L’atleta del Diana AC invertí un temps de 20:47 i tornà a guanyar cinc anys després del seu triomf inaugural el 2018. José Pérez (21:28) i Andrés Juan (21:33) completaren el pòdium. Quant a la categoria femenina, Kemme registrà un temps de 24:45, amb un marge proper al minut respecte Mª Antònia Femenias, segona amb 25:40, i encara major respecta de la tercera, Mª Antònia Rosselló (28:52). 

 

Resultats – XI Trail Menorca Camí de Cavalls 
Resultats – IV Cursa solidària Balmes 
Imatges – Elitechip, Trail Menorca Camí de Cavalls, Ramón Mulet