Boutoil i Llabrés es feren forts a ‘Sa Murada’ de Palma

La Badia de Palma recuperà part de la seva activitat atlètica aquest cap de setmana amb la celebració de dues proves que ompliren tant la nit de dissabte 25 com el dematí de diumenge 26, del millor atletisme de competició i solidari. 

Dissabte vespre tingué lloc la Cursa nocturna ‘Sa Murada de Palma – SER Runner’, la qual complí la seva setena edició recuperant el seu recorregut original tres anys després, amb part del seu traçat per les fortificacions de Ciutat. Foren més de tres hores d’atletisme que començaren amb la seva cara més solidària, amb la milla de la qual preneren part més de 280 persones, moltes d’elles demostrant les seves capacitats des del vessant de l’esport adaptat. A continuació fou torn de la cursa de 5 quilòmetres, amb més de 400 participants i una dupla dominant al capdavant: Tomeu Rigo (Amistat-NovomarHotel) i Diego Martínez (VIVA Es Raiguer) compartiren cap de cursa en tot moment, fins a la mateixa línia d’arribada, la qual creuaren tots dos amb 17:13 (amb victòria concedida a Rigo), mentre que el millor del grup perseguidor fou el Sub18 del Viwo Hotels Alfonso Pagán, amb 17:50. Maica Rodríguez fou la millor fèmina, també de forma clara. L’atleta de l’Amistat-NovomarHotel es féu amb la victòria amb un temps de 20:26, pels 22:56 de la Sub16 Magdalena Deyà (Xtrem Calvià Triatló) i pels 23:20 d’Anna Belkina. 

Quant a la prova final del vespre, els 10 quilòmetres, fou també la més concorreguda, pràcticament amb 500 persones a la seva classificació. Als primers quilòmetres es conformà el cap de cursa amb tres aspirants: Joan Marín, Lluís Fullana i Aziz Boutoil. Però el marroquí de l’ADA Calvià féu gala del seu gran estat de forma, i abans de completar la primera volta ja marxava en solitari, condició que no abandonaria fins fer-se amb el triomf. Després de conquerir els 5 quilòmetres entre 2017 i 2019, Boutoil triomfà amb la distància major amb un temps de 32:57, pels 33:54 de Fullana (Unicaja Jaén-Paraíso Interior) i pels 34:45 finals de Marín (CE Global Training). La prova femenina quedà més ajustada i no es resolgué fins el darrer terç de prova. Sebastiana Llabrés i Amanda Martín compartiren cap de cursa de forma inaccessible per la resta de dones fins més enllà de l’equador de la carrera, però la sencellera del CA Inca es mostrà més forta als darrers quilòmetres, per a anotar-se la victòria al seu debut a la prova amb 39:19, pels 39:36 finals de Martín (Malift MallorcaTrail) i pels 42:29 de Holly Grundon, finalment tercera classificada. 

Fibrosis Quística 
Poques hores després, la façana principal de Palma tornava a acollir una prova atlètica en el seu sentit més solidari, amb la dotzena edició dels Quilòmetres Solidaris contra la Fibrosis Quística. L’esdeveniment organitzat per la Fundació Respiralia no faltà a la seva cita al calendari, amb la realització de rodatges no competitius de decenes de personas, implicades amb la causa de l’organitzador: conscienciar sobre l’existència i la necessitat de seguir investigant i facilitant recursos per al tractament d’aquesta malaltia incurable. 

 

Pista Sub12 
La delegació de Mallorca també tingué una activitat de pista al seu calendari del cap de setmana, i és que una setmana després del retorn a la pista dels atletes Sub8 i Sub10, fou el torn dels Sub12, els “més grans” del programa dels Jocs Esportius Escolars d’Atletisme del Consell de Mallorca. El CTEIB acollí l’il·lusionant retorn de més de 120 joves nascuts el 2010 i 2011, de quasi una vintena d’escoles i clubs de tota l’illa, els quals posaren a prova les seves habilitats atlètiques a proves d’esprint, marxa, llançament de pilota i salt d’alçada. Fou la tercera jornada rutinària per aquests atletes, els quals afrontaran els dos següents dissabtes les seves finals comarcals de 2021: dia 2 d’octubre, en el cas de les entitats de Palma i Ponent, i dia 9 d’octubre, en el cas de la Part Forana. 

 

Resultats – VII Cursa nocturna ‘Sa Murada’ de Palma 
Dani Espada